Hvad Er Typerne Af Gymnastik

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Typerne Af Gymnastik
Hvad Er Typerne Af Gymnastik

Video: Hvad Er Typerne Af Gymnastik

Video: Hvad Er Typerne Af Gymnastik
Video: Hvad er en cand. scient. i idræt? 2024, April
Anonim

Ordet "gymnastik" kommer fra det græske gymnazo - "motion, train." Gymnastik styrker ikke kun sundhed og fremmer harmonisk fysisk udvikling, men udvikler også koordination, styrke, fleksibilitet og udholdenhed. Der er flere typer gymnastik.

Hvad er typerne af gymnastik
Hvad er typerne af gymnastik

Instruktioner

Trin 1

Generel udviklingsgymnastik bruges som regel til at danne en persons nye færdigheder og inkluderer at gå, løbe, arbejde med vægte (håndvægte, vægtstænger osv.), Klatring og meget mere. Denne type gymnastik stimulerer de indre organers arbejde, fremskynder metaboliske processer og styrker det neuromuskulære apparat. I indenlandsk sportsmedicin betragtes generel udviklingsgymnastik som et glimrende middel til hvile efter intellektuel anstrengelse samt en måde at forbedre ydeevnen på.

Trin 2

Hygiejnisk gymnastik er kendt for mange for sine elementære morgenøvelser. Øvelser tager sigte på at forbedre blod- og lymfecirkulationen, eliminere stillestående processer og danne korrekt kropsholdning. Hygiejnisk gymnastik er forebyggelse af en række sygdomme. Ud over generelle styrkeøvelser i denne type gymnastik anvendes elementer af strækning (strækning) og hærdning.

Trin 3

Atletisk gymnastik er rettet mod at opbygge muskelmasse, tabe sig, udvikle udholdenhed og styrke. Hovedprincippet for denne type gymnastik er gentagen gentagelse af øvelser med en systematisk stigning i belastningen. Normalt er folk engageret i atletisk gymnastik i fitnesscentre og fitnessklubber. For at træning skal være mere effektiv, skal den kombineres med rimelige kardiobelastninger.

Trin 4

Rytmisk gymnastik har en positiv effekt på det kardiovaskulære system (løb og spring), bevægelsessystemet (bøjninger og knebøjninger), nervesystemet (strækning), øger ledmobilitet, udvikler muskelstyrke og plasticitet. Alle øvelser af denne type gymnastik udføres med speciel musik. Afhængigt af opgaverne kan rytmisk gymnastik være dans, atletisk, sundhedsforbedrende, psyko-regulerende.

Trin 5

Terapeutisk gymnastik er en af de vigtigste former for forebyggelse og behandling af forskellige sygdomme. Et sæt øvelser er udviklet af en specialist under hensyntagen til patientens specifikke fysiske evner og diagnose. Denne type gymnastik giver ikke store belastninger på et organ eller organsystem, men det hjælper med at gendanne deres funktionalitet. Desuden har afhjælpende gymnastik en positiv effekt på kroppen som helhed.

Trin 6

Rytmisk gymnastik hører til kategorien sportsdiscipliner. Det inkluderer øvelser med ikke-støtte spring, med genstande (bånd, kugle, bøjle osv.) Og uden dem. I denne type gymnastik hænger fysiske øvelser, danselementer og musikalsk akkompagnement tæt sammen. Rytmisk gymnastik udvikler alle muskelgrupper, koordination, hjælper med at danne korrekt kropsholdning og øger fleksibiliteten. Professionelle atleter, der har været involveret i kunstnerisk gymnastik i mange år, mestrer snesevis af akrobatiske øvelser.

Trin 7

Kunstnerisk gymnastik involverer udførelse af øvelser på forskellige gymnastikapparater (ringe, hest, parallelle stænger, træstammer og andre). Derudover er gulvøvelser på en flad overflade et obligatorisk element.

Anbefalede: