Akrobatik Og Gymnastik. Hvad Skal Jeg Vælge?

Akrobatik Og Gymnastik. Hvad Skal Jeg Vælge?
Akrobatik Og Gymnastik. Hvad Skal Jeg Vælge?

Video: Akrobatik Og Gymnastik. Hvad Skal Jeg Vælge?

Video: Akrobatik Og Gymnastik. Hvad Skal Jeg Vælge?
Video: 13 серия - "Тренер тяжело заболел", юмористического телесериала для подростков - "Хочу в Париж". 2024, April
Anonim

Ordet "akrobat" har græske rødder og betyder i oversættelse "at gå på tå." Dette navn er ikke tilfældigt, fordi akrobatik blev født som en cirkusgenre. Hvert rejsecirkus havde sin egen jonglør, ligevægt, rytter, selv nar og buffoner brugte akrobatiske tricks i deres antal. Den dag i dag er cirkusakrobatik fortsat et spændende og fortryllende show.

Akrobatik og gymnastik. Hvad skal jeg vælge?
Akrobatik og gymnastik. Hvad skal jeg vælge?

Akrobatik er først og fremmest evnen til at bruge din krop, kontrollere bevægelser, både med støtte og i luften. Akrobatiske øvelser udvikler alle muskelgrupper, opretholder mobilitet og fleksibilitet i leddene og forbedrer koordinering af bevægelser.

Gymnastik kom til os fra det antikke Hellas, hvor det var en æresport. Det omfattede vanskelige spring og øvelser med forskellige skaller. Det var en rent mandlig erhverv. Moderne gymnastik er opdelt i sport og rytmisk. Den er tilgængelig for både mænd og kvinder. Rytmisk gymnastik er skønhed, styrke, nåde. Her udføres øvelser med musikalsk akkompagnement ved hjælp af gymnastiske objekter (bånd, kugle, bøjle). Kunstnerisk gymnastik består af at hoppe med støtte, øvelser på apparater, øvelser på tæppet. Gymnastikapparat inkluderer:

image
image

1. Mænd - tværstænger, ringe, parallelle stænger, gymnastikhest;

2. Kvinder - barer og en træstamme.

Grundlaget for akrobatiske øvelser er: ruller, salto, stativer, kup, spring. Evnen til at gruppere er lige så vigtig.

image
image

Begge sportsgrene kræver god fysisk kondition og udførelse af tricks, der er vanskelige at koordinere. Vi kan sige, at akrobatik er grundlaget for kunstnerisk og rytmisk gymnastik. Elementer i akrobatik er inkluderet i den obligatoriske læseplan for skolebørn (salto frem og tilbage, "bro", stående på skulderbladene, sejlgarn).

Akrobatik er en unik sport. Det er til stede i mange discipliner såsom kunstskøjteløb, faldskærmsudspring, freestyle, volleyball og forbedrer og supplerer dem. Men selve akrobatikken er ikke med på listen over olympiske sportsgrene. Akrobater klatrer ikke på podierne, vinder ikke medaljer. Det er en tilfredsstillende sport, der styrker kroppen og styrker viljen. Og for olympisk guld og generel anerkendelse er der gymnastik - en lige så interessant og spændende sport.

Anbefalede: