Hvad Skal Jeg Have På Til Dit Vinterløb

Hvad Skal Jeg Have På Til Dit Vinterløb
Hvad Skal Jeg Have På Til Dit Vinterløb

Video: Hvad Skal Jeg Have På Til Dit Vinterløb

Video: Hvad Skal Jeg Have På Til Dit Vinterløb
Video: Krabbes tips til Vinterløb 2024, Kan
Anonim

Det er slush udenfor, og har du din næste løbetur efter planen? Dårligt vejr er slet ikke en grund til at annullere det! Sportsbranchen tilbyder masser af ting, der ikke kun kan beskytte dig mod regn og kulde, men også gøre din træning så behagelig som muligt - under alle forhold.

Hvad skal jeg have på til dit vinterløb
Hvad skal jeg have på til dit vinterløb

Så du besluttede dig mod alle odds for at løbe udendørs og ikke i et indelukket motionscenter. Valget er klart og endda beundringsværdigt. Du må dog ikke glemme forholdsreglerne: Ved temperaturer omkring nul risikerer du at blive forkølet. Oftest sker dette ikke under kørsel, men under strækning eller mens man venter på trafiksignaler.

Eksperter anbefaler at overholde den såkaldte "trelagsregel". Den første, som også er den nederste, skal absorbere fugt og hurtigt fordampe den - på denne måde vil kroppen blive beskyttet mod hypotermi. Den anden skal være ordentligt opvarmet, og den tredje skal beskyttes mod regn, sne og vind.

Det bedste første lag er dryfit-t-shirts, strømpebukser og lange ærmer. Sidstnævnte fremstilles under hensyntagen til de nyeste "smarte" teknologier: F.eks. Har Nike AeroReact langærmer bevægelige fibre. De reagerer på atletens kropstemperatur, og når han begynder at svede, bliver materialet automatisk tyndere og derfor åndbart. Generelt regulerer gearets nederste lag varmecirkulationen og styrer sved. Det er han, der giver løberen komfort, så det giver ingen mening at løbe uden den.

Det næste lag er shorts og en jakke lavet af udskillende materiale. Det kaldes udskillelse, fordi det adsorberer fugt fordampet af kroppen og bogstaveligt talt bringer det ud, mens det bevarer varmen.

Endelig er det øverste lag vind- og vandtæt tøj. Tykkelsen skal vælges afhængigt af temperaturen uden for vinduet. Den mest alsidige mulighed er en membran-vindjakke. Det passer både i offseason og i et mindre minus.

Hvad skoene angår, er vejret også alt her. Forskellige forhold kræver helt forskellige såler. I frost, sne eller regn skal du under ingen omstændigheder løbe på samme måde som om sommeren. I vinterkollektionerne fra ethvert sportsmærke kan du altid finde specielle løbesko med en beskyttende membran.

Glem ikke alt tilbehør. Vi husker alle maksimen fra barndommen -”hold hovedet varmt”. I dette tilfælde, ud over de sædvanlige hatte, vil en række fleece pandebånd og buffs (multifunktionelle bandanas) komme til undsætning.

Anbefalede: