Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Du Trækker En Muskel

Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Du Trækker En Muskel
Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Du Trækker En Muskel
Video: Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Du Trækker En Muskel
Video: Influenza: Hvad skal jeg gøre? 2023, Februar
Anonim

Hvis du dyrker sport eller går i fitnessrummet, bør problemet med muskelforstuvning være kendt for dig. Så snart du springer over en træning eller overvurderer dine evner, begynder musklerne at blive ondt, smerte og undertiden endda svulme op. Hvad skal man gøre?

Hvad skal jeg gøre, hvis du trækker en muskel
Hvad skal jeg gøre, hvis du trækker en muskel

Nogle mener, at musklerne begynder at smerte på grund af manglende træning og forsøger at undertrykke smerten med yderligere fysiske øvelser. Dette er helt forkert. Din trukkede muskel har brug for ekstra opvarmning, men kun før en træning eller præstation. Hvis du belaster det nu, vil du kun forværre situationen. Det bedste er bare at give musklen hvile og ikke bruge den til nogen øvelser endnu.

Smerten er perfekt lettet med varmende kompresser. Dette kan være alkohol, tinktur af peber i alkohol eller enhver anti-inflammatorisk salve med bedøvelsesmiddel. Kompressen skal opbevares i flere timer, og det er bedst at lade den stå natten over. Hvad angår medicinsk gnidning, skal du udføre dem sammen med en opvarmende massage. En sådan terapi hjælper med at lindre ikke kun smerter, men også reducere hævelse.

Et af de mest behagelige og effektive midler til smertelindring fra forstuvninger er et varmt bad. I vand falder kropsvægten, og belastningen på din langmodige muskel bliver mindre. Derudover vil varmt vand lindre smerter og give dig uforglemmelig lyksalighed. Efter badet fungerer massage og komprimeringer også bedre, så det kan bruges i kompleks behandling af sportsskader og skader.

Men det er nødvendigt at gendanne belastningen gradvist. Under ingen omstændigheder skal du ikke stoppe med at træne overhovedet - dette vil kun forværre den generelle situation, og efter et stykke tid kan du let få lignende fornemmelser i kroppen i stedet for en strakt muskel. Bare reducer intensiteten af ​​din træning og behandl din muskel med omhu og tålmodighed. Svømning har en meget god effekt. I vand reduceres kropsvægten, så der kræves mindre indsats for at arbejde. Du vil være i stand til at udvikle en muskel uden at skade den med krævende træning.

Hvis du trak dit ben eller din arm kraftigt under lektioner eller forestillinger, er det bedre at straks påføre is på dette sted og hæve det højere, så der ikke er hævelse. I alvorlige tilfælde anbefales det at tage en krampeløsende og smertestillende medicin og konsultere en læge. Husk, at hvis muskelsmerter ikke forsvinder med tiden, men kun bliver værre, og du ser symptomer på en klar forværring, skal du ikke selvmedicinere. Det er bedre at overlade plejen af ​​dit helbred til en kvalificeret specialist.

Populær af emne.