Sommer-olympiske Sportsgrene: Hegn

Sommer-olympiske Sportsgrene: Hegn
Sommer-olympiske Sportsgrene: Hegn

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Hegn

Video: De Olympiske Lege 1960 Rom 2022, December
Anonim

Hegnkonkurrencer i sabel og folie har været med i sommer-OL siden 1896. I 1900 blev epee-konkurrencen tilføjet til de eksisterende discipliner. Kvinder begyndte at deltage i hegn ved OL i 1924.

Sommer-olympiske sportsgrene: hegn
Sommer-olympiske sportsgrene: hegn

For at udføre en kamp med hegn skal du have et spor 14 m langt og 1, 5 til 2 m bredt.

Atleter bruger tre typer våben: epee, rapier eller sabel. I konkurrencer på trin eller folier registreres antallet af punkteringer, fordi disse typer våben er relateret til stikkende. Hvis kampen udføres med sabler, som også er et huggevåben, tælles deres slag også.

Epee-spillere har ret til at injicere i forskellige dele af kroppen. Den eneste undtagelse er bagsiden af ​​hovedet. Samtidig kan rapier kun ramme torsoen. Resten af ​​skuddene tæller ikke. En anden forskel mellem kampe med rapiers og sværd er rækkefølgen af ​​angreb. Epee-hegn sker synkront mellem modstandere, og foliehegn fungerer i en bestemt rækkefølge. Retten til at injicere passerer fra en atlet til en anden.

Det er vigtigt for fægtere at være i stand til at koordinere deres handlinger korrekt. Det er nødvendigt at undgå fjendens angreb, at påføre jabs og slag og på samme tid at overholde de regler, der er fastlagt for denne olympiske sport.

For at tælle skuddene nøjagtigt bærer atleter en hvid uniform. En bomuldsspids blødgjort med blæk sættes på våbenet. Når du er i kontakt med hegnens tøj, efterlader en folie, epe eller sabel et mærke.

Store hegnatleter kaldes "maestros". Blandt rekordindehaverne for de modtagne olympiske medaljer kan man udpege den italienske Edoardo Manjarotti, der vandt 13 medaljer fra 1936 til 1960, hvoraf 6 var guld, 5 sølv og 2 bronze. Den ungarske atlet Aladar Gerevich ligger lidt bag Manjarotti - han har 10 olympiske medaljer, og 7 af dem er guld. I kvindernes mesterskab adskilte italienske atleter sig: Valentina Vezzali og Giovanna Trillini.

Populær af emne.