Hvilken Karakter Skal En Atlet Have

Indholdsfortegnelse:

Hvilken Karakter Skal En Atlet Have
Hvilken Karakter Skal En Atlet Have

Video: Hvilken Karakter Skal En Atlet Have

Video: Hvilken Karakter Skal En Atlet Have
Video: HAKLI ÇIKMANIN 11 YOLU - TONGUE FU SERİSİ 2024, Kan
Anonim

Når man ser sportskonkurrencer, kan man nogle gange bemærke, at atleter, der ikke havde særlige forudsætninger for sejr, som tabte i de indledende faser, eller som konstant blev forhindret af skader, pludselig vandt. Samtidig bruger kommentatorer ofte formuleringerne "vundet på moral og vilje" eller "vundet på karakter."

Hvilken karakter skal en atlet have
Hvilken karakter skal en atlet have

Generelt er der ingen slags karakter, der kan garantere en person sportspræstationer. Orienteringen af personligheden, interesserne er vigtige (den ene begynder at dyrke sport uden at have forudsætninger, og den anden med naturligt gode kvaliteter drømmer om en karriere som kunstner eller klovn), de vigtigste drivmotiver (for nogle er det penge, for nogen - berømmelse, for andre - ærer lande, ønsket om at bevise noget eller få anerkendelse fra enkeltpersoner osv.), opdragelsesforholdene og mange andre faktorer. Der er kun få karaktertræk, der hjælper en person med at få succes inden for sport.

Fra drøm til mål

Hoveddrømmen om en professionel atlet er anerkendelsen af hans fortjeneste, og denne anerkendelse er enten en olympisk medalje, hvis sporten er olympisk, eller en sejr ved verdensmesterskabet eller et mesterbælte eller en anden pris. Samtidig skal atleten være i stand til at omdanne sin drøm til et mål. Det er målet, som han vil sætte for sig selv, der ikke tillader ham at overgive sig i et vanskeligt øjeblik, stige, når han falder og fortsætte med at erobre sportstoppe.

Hvis der er et mål, vises vedholdenhed og udholdenhed i at nå det. Det er umuligt at overvinde de sværeste perioder i træning uden udholdenhed. Hvis en person, der næsten ikke føler sig træt, afslutter undervisningen, bliver han aldrig en vinder. Vinderne bestemmes ikke kun og ikke så meget af talent eller indledende fysiske kvaliteter, men netop af vedholdenhed i at stræbe efter målet. Denne udholdenhed kaldes ofte sejhed.

Træk

Forskere identificerer flere grupper af karaktertræk, der kan bestemme fremtidig succes eller hindre det.

Den første gruppe kombinerer funktionerne forbundet med holdningen til mennesker omkring: retfærdighed, ærlighed, adel, lydhørhed, høflighed osv. Hvis det ser ud til, at en person med disse træk er ideel og uvirkelig, er dette ikke korrekt. I sportsgrene med de højeste præstationer ønsker de virkelig kun ærlige sejre, fair dømmekraft, og atletens ædle handlinger og lydhørhed manifesteres selv på afstand, under en kamp eller en kamp. Disse personlighedstræk kan variere lidt mellem enlige atleter og atleter på et hold.

En anden gruppe af træk er forbundet med selvtillid: selvtillid, krævende, selvværd, selvværd, beskedenhed. Sidstnævnte kvalitet ser ikke ud til at være iboende hos nogle atleter, men virkelig gode mennesker er normalt beskedne, og dem, der kommer ind i nyhederne med eller uden grund, kan ikke altid kaldes succesrige atleter. Normalt får de berømmelse ikke for sportslige præstationer, men af en anden grund.

Andre funktioner inkluderer holdninger til arbejde: ansvar, disciplin, hårdt arbejde, initiativ. I nogle sportsgrene (for eksempel rytmisk gymnastik, sportsdans, holdspil) er den kreative komponent i forhold til arbejde, kreativitet, evnen til at komme med noget nyt stadig vigtig. I forhold til ting er atleter normalt forsigtige og sparsomme.

Den sidste fremtrædende gruppe af træk er forbundet med holdningen til forhindringer: beslutsomhed, uafhængighed, udholdenhed og selvkontrol. Desuden skal selvkontrol og selvkontrol i forskellige sportsgrene også bruges på forskellige måder: i fotografering skal du for eksempel være rolig og ikke give følelser, i volleyball, basketball og andre holdspil er det vigtigt at “start”og” tænd”resten i tiden, når man løber over korte afstande, er det vigtigt at komme til starten på toppen af følelser osv.

Sandsynligvis har intet erhverv en universel beskrivelse af alle dets repræsentanter, og atleter er ingen undtagelse. Nogen kan hjælpes af aggressivitet, især inden for kampsport, for andre er den definerende kvalitet ambition, som hjælper med at overvinde alle forhindringer på vej mod målet, for andre er det vigtigt at overvinde sig selv og få ny erfaring, misundelse hjælper enkeltpersoner for at opnå succes inden for sport. Selv negative træk kan drejes til din fordel, det vigtigste er at ønske at vinde!

Anbefalede: