Sådan Løber Du 100 Meter Hurtigt

Indholdsfortegnelse:

Sådan Løber Du 100 Meter Hurtigt
Sådan Løber Du 100 Meter Hurtigt

Video: Sådan Løber Du 100 Meter Hurtigt

Video: Sådan Løber Du 100 Meter Hurtigt
Video: 100 meter løb | Hvor svært ka' det være? | DR3 2024, April
Anonim

Hurtig sprint kaldes sprint. At overvinde en afstand på hundrede meter kræver, at sprinteren maksimerer koncentrationen, en enorm indsats og viljestyrke. Men viljestærke kvaliteter alene er ikke altid nok til en hurtig løbetur. Du har også brug for en løbeteknik, der ikke kan leveres uden omhyggeligt træningsarbejde.

Sådan løber du 100 meter hurtigt
Sådan løber du 100 meter hurtigt

Er det nødvendigt

  • - løbebane (bane- og feltstadion)
  • - sportsbeklædning og fodtøj.

Instruktioner

Trin 1

Mestre den korrekte sprintteknik. Når du løber hundrede meter, skal knæene løftes højt, og armene skal bevæges så hurtigt som muligt. Når du løber, skal du skubbe af med fodens tå, og på landingstidspunktet skal du først lægge din hæl på jorden og derefter rulle på din tå. Kroppen skal vippes fremad i begyndelsen af bevægelsen. Meget i et sprintløb afhænger af koordineringen af arme og ben.

Trin 2

Inkluder kortkørsel i din træningsplan. For at udvikle hastighed og højhastighedsudholdenhed skal du løbe en afstand på 30, 50 og 100 meter flere gange hver dag. Kør også regelmæssigt shuttle-kørsel, hvilket indebærer at dække en 10-meters afstand og derefter pludselig vende kørselsretningen.

Trin 3

Lær at tage starten korrekt. På kort afstand måles succes i brøkdele af et sekund. Det er meget vigtigt at forlade startpositionen nøjagtigt på tidspunktet for dommerens signal. Man skal kun tøve et øjeblik, da du allerede ligger langt bag hovedgruppen af opstartsvirksomheder. En tidlig start frarådes også, da løbet i dette tilfælde betragtes som ugyldigt. Genstart er altid unødvendigt for atleter og reducerer ydeevnen.

Trin 4

Træn dine benmuskler regelmæssigt. Det kan være squats på et og to ben, hoppe op ad trappen, hoppe ud af en squat. Det anbefales at gå i gymnastiksalen en gang om ugen og være opmærksom på øvelser for at styrke lår- og underbenets muskler. En sprinter bør dog ikke blive involveret i atletisk gymnastik, da en overdreven stigning i muskelmasse begrænser bevægelse, når man løber.

Trin 5

Registrer træningsarbejde udført og dine resultater i en dagbog. Uden sådan kontrol vil det være svært for dig at spore, hvor langt du er kommet i at mestre kunsten at løbe 100 meter. En sådan dagbog giver dig mulighed for at justere belastningen og gøre det muligt at planlægge træningsprocessen korrekt gennem hvert kalenderår.

Anbefalede: