Ny Gammel Fodtaske

Ny Gammel Fodtaske
Ny Gammel Fodtaske

Video: Ny Gammel Fodtaske

Video: Ny Gammel Fodtaske
Video: AŠ CENTRE #10 Agnė apsilanko dailininko Simono Gelminauskio galerijoje, tęsia buto griovimo darbus 2024, Kan
Anonim

Tilbage i 1972 blev tilfældigt et af de mest spændende spil i vores tid født - Footbag.

Ny gammel fodtaske
Ny gammel fodtaske

John Stahlberger gik gennem byen Oregon. Han var som sædvanlig bekymret for sit sårede knæ og var optaget af tanken om hans kur. Pludselig fik han en løsning på problemet i form af en fyr, der spillede med en hjemmelavet bold. Mike Marshall morede sig ved at lege med en pose fuld af bønner. Dette virkede nyttigt for John, da det kunne bøje hans knæ. Fyrene talte og besluttede at gøre den originale idé til en rigtig sport. Så fodtasken opstod - dette er både navnet på bolden og selve sporten.

Efter 20 år er denne aktivitet, der er baseret på volleyball og tennis, blevet meget populær ikke kun i Amerika. Faktisk forbedrer sådanne øvelser ikke kun koordinering af bevægelser, men styrker også benmusklerne og hjælper også blodcirkulationen og træner åndedrætsapparatet.

image
image

I Rusland er det kendt under et andet navn - sox. Men under spillet slås bolden ikke kun med tåen, men med en hvilken som helst del af benet, det være sig knæet eller hoften, eller den der har tilstrækkelig dygtighed til det. Sox er noget enklere end almindelig fodtaske.

Efter nogen tid kom der ud over sokker også en standard fodtaske her. Du kan prale af din dygtighed i denne sport i form af freestyle til musik. Og du kan spille en-mod-en eller som et to-mod-to hold. Bolden kastes over det ene og en halv meter net med kun fødderne og må ikke røre jorden. Desuden kan bolden i et professionelt spil kun rammes med et ben under knæet.

Der findes flere typer fyldstof til fodtasker. Nu er selve kuglen ikke fyldt med bønner, men med små kugler eller sand eller, for stærkere vægtning, med metaldele. Selve fodtasken er strikket eller syet i flere dele, og jo flere af disse dele, jo rundere er den.

Den bedste mulighed er en kugle med 32 paneler. Selvom der er et meget andet antal af dem fra to stykker til hundrede. For freestyle går blødere bolde med mindre fyldstof for at gøre det lettere at udføre tricks, mens du holder bolden. Og under holdspil tages hårdere og mere elastiske bolde.

Bolden er hovedattribut for spillet. Men specielle sko vil også være nyttige. Og selvfølgelig giver shorts i stedet for bukser dig mulighed for bedre at føle bolden.

Footbag vinder popularitet. Der dannes hold, som også lærer nyankomne i spilleteknikken. Der er endda udvalg og foreninger, der specialiserer sig i fodtasker, der fører tilsyn med dens udvikling.

Anbefalede: