Hvilke Sportsgrene Hævder Titlen Olympisk

Hvilke Sportsgrene Hævder Titlen Olympisk
Hvilke Sportsgrene Hævder Titlen Olympisk

Video: Hvilke Sportsgrene Hævder Titlen Olympisk

Video: Top 10 Moments of Olympic Sporting Spirit | Top Moments 2022, December
Anonim

Listen over sportsgrene kaldet olympiske sportsgrene opdateres regelmæssigt med nye discipliner. Det er sandt, at dette sker ret langsomt. Og repræsentanter for mange sportsforbund drømmer om deres foretrukne type konkurrence, der er inkluderet i det olympiske program.

Hvilke sportsgrene hævder titlen som olympisk
Hvilke sportsgrene hævder titlen som olympisk

En af kandidaterne til optagelse på den olympiske liste er det populære Ultimate Frisbee-spil. Det er en holdkonkurrence. En flyvende skive bruges som et grundlæggende projektil. Der er to hold involveret. På marken fordeles de i to modsatte zoner. Den kastede skive skal lande i modstanderens halvdel. Jo tættere på den fjerne kant projektilet falder, jo flere point får holdet. Hvis en af ​​spillerne ikke straks kan kaste disken til den ønskede afstand, skal han give pasningen videre til et andet medlem af hans hold. Hovedopgaven er at forhindre rivaler i at opfange projektilet. Spillets alsidighed ligger i, at du kan konkurrere både på banen og i gymnastiksalen. Turneringer i denne sport afholdes i forskellige lande, herunder Den Russiske Føderation.

Skakforbundet drømmer også om at blive optaget på den olympiske liste. Officielt blev dette spil anerkendt som en af ​​sportsgrene i 1999. Og fra det øjeblik ønsker skakspillere over hele verden at spille spil inden for rammerne af det internationale mesterskab.

Medlemmerne af International SAMBO Federation ønsker også at se deres repræsentanter i ringene på de olympiske faciliteter. Desuden opfylder denne sport de nødvendige betingelser for dens optagelse til verdensmesterskabet. Indtil videre har Den Internationale Olympiske Komité ikke travlt med at inkludere sambo i det olympiske program.

Inkluderingen af ​​forskellige sportsgrene i programmet for De Olympiske Lege er ret seriøst reguleret. En bestemt disciplin kan kun godkendes, hvis mere end halvdelen af ​​medlemmerne af Den Internationale Olympiske Komités kommission stemmer for den. Beslutningen om at udvide programmet for internationale konkurrencer skal træffes mindst 7 år, før atleterne kan konkurrere for første gang ved OL.

Den sport, der accepteres på listen, skal nødvendigvis overholde det olympiske charter. Ifølge hende skal kandidaten distribueres i ikke mindre end 75 lande, mindst 4 kontinenter for mænd. I kvindegruppen er denne sats reduceret - 40 lande og 3 kontinenter. Med hensyn til vinteraktiviteter skal vintersporten, der ønsker at blive med på den olympiske liste, udvides til 25 lande og tre kontinenter.

Derudover har pligterne for den sportsgren, der er planlagt at blive inkluderet i antallet af olympiske discipliner, at overholde antidopingkoden. Sporten skal også være attraktiv for annoncører og unge fans. Dette skyldes, at interessen blandt unge i OL ifølge statistikker falder. Derfor er det nødvendigt at injicere nyt blod i det, så det igen bliver interessant for mennesker i alle aldre og ikke kun dem over 35 år.

Den Internationale Olympiske Komité har introduceret et forslag, der i høj grad komplicerer processen med at få en sport på listen over olympiske discipliner. Ifølge det foreslås det at erstatte enhver forældet sport med en ny sport. Imidlertid ønsker næsten ingen at opgive deres plads i verdensmesterskabet.

Populær af emne.