Hvilke Sportsgrene Er Inkluderet I Paralympics

Hvilke Sportsgrene Er Inkluderet I Paralympics
Hvilke Sportsgrene Er Inkluderet I Paralympics

Video: Hvilke Sportsgrene Er Inkluderet I Paralympics

Video: Sport A-Z: Paralympic Classification 2022, November
Anonim

Efter de vigtigste olympiske lege afholdes de såkaldte Paralympics - OL for handicappede - på de samme sportsfaciliteter. De paralympiske spil har deres egen internationale komité, priser og titler, kun sportsgrene adskiller sig lidt fra traditionelle.

Hvilke sportsgrene er inkluderet i Paralympics
Hvilke sportsgrene er inkluderet i Paralympics

Summer Paralympics-programmet inkluderer følgende sportsgrene: boccia (boldspil for nøjagtighed), bueskydning, svømning (uden brug af proteser), dressur, kugleskydning, goalball, roning, vægtløftning, sejlads og cykling. Fra 2016 vil atleter også konkurrere i kajakroning. Alle disse konkurrencer afholdes efter de samme regler som for sunde atleter, kun assistenter er nødvendige for synshandicappede og blinde.

Med nogle ændringer er judo inkluderet i programmet - synshandicappede og blinde atleter deltager i det. Hovedforskellen ligger i den ekstra fangst af "kumikat", hvorfra kampen begynder. Protesere, kørestolsbrugere og blinde deltager i atletikkonkurrencer, programmet for konkurrencen inkluderer at kaste forskellige objekter, banen, femkamp, ​​spring og en maraton.

Også ved de paralympiske spil afholdes bordtennis- og tenniskonkurrencer. Generelt er reglerne de samme, men to afvisninger af bolden er tilladt. I 1960 blev hegn inkluderet i programmet, mens rullestolstole var fastgjort til gulvet. Kørestolsbrugere spiller også basketball (kurvens højde er mindre end standarden), fodbold med hold på 5 og 7 personer, rugby (reglerne er blevet fuldstændig ændret her). Volleyball-mesterskaber afholdes i kategorierne siddende og stående, afhængigt af hvilken størrelse banen og nettets højde er valgt.

Paralympiske vintersport inkluderer freestyle og klassisk skiløb, hold- og individuelle skiløbere. Handicappede deltager i både traditionelle ski og stole udstyret med et par ski. Kørestolsbrugere konkurrerer også i ishockey med 6 spillere fra hvert hold på banen. Spillere bevæger sig i rullestole udstyret med slædeskinner ved hjælp af stifter med jernspids. Programmet for Winter Paralympics inkluderer også alpint skiløb, curling i rullestol og skiskydning.

Populær af emne.