PyeongChang Vinter-OL

PyeongChang Vinter-OL
PyeongChang Vinter-OL

Video: PyeongChang Vinter-OL

Video: PyeongChang Vinter-OL
Video: Vinter-OL 2018 | Eurosport 2023, Juni
Anonim

Vinter-OL 2018 afholdes i Pyeongchang, Sydkorea. Denne beslutning blev taget af Den Internationale Olympiske Komité, hvor Pyeongchang slog franskmændene og tyskerne med en enorm margin.

PyeongChang Vinter-OL 2018
PyeongChang Vinter-OL 2018

Det var meget vigtigt for den sydkoreanske by at blive hovedstad i 2018-spillene - dette var allerede det tredje forsøg. For første gang hævdede Pyeongchang at være vært for spillene i 2010 og overgik endda canadierne i første runde, men i anden runde var tre stemmer afgørende, og Vancouver blev hovedstaden i spillene. Det andet forsøg fandt sted, da man valgte byen til De Hvide Olympiske Lege i 2014 - denne gang omgåede russerne koreanerne med en margin på kun fire stemmer.

I mellemtiden forfulgte Pyeongchang stædigt sit mål. I alle disse år, siden 2002, har opførelsen af olympiske faciliteter foregået i landet, som om beslutningen om at være vært for spillene var taget. I løbet af denne tid er nogle genstande ophørt med at være innovative, og inden 2018 kan de meget vel blive forældede. Ikke desto mindre blev den sydkoreanske bys ønske om endelig at blive hovedstad for de olympiske lege taget i betragtning af medlemmerne af IOC.

En vigtig rolle i afstemningen blev også spillet af det faktum, at vinter-OL i Asien kun blev afholdt to gange indtil videre og i Japan. I Frankrig og Tyskland afholdes OL meget oftere, og mange beboere er imod denne storslåede sportsfestival, der forstyrrer den fredelige livsgang.

Det tog kun en afstemningsrunde at bestemme vinderen. Byen Pyeongchang modtog 63 stemmer ud af 96, den franske Annecy - kun 7, den tyske München - 25. Repræsentanterne for den koreanske delegation var meget glade, denne sejr var velfortjent og naturlig.

Sydkorea har allerede investeret over 1,4 milliarder dollars i infrastrukturudvikling, 7 olympiske faciliteter er blevet bygget. Der planlægges udgifter til yderligere 8 mia., Og det vil være investeringer i landets sportsfremtid. Sydkoreas deltagelse i løbet har allerede bidraget til at skabe betingelser for sport for tusinder af atleter, mange vil være i stand til at opnå succes og bringe ære i deres land.

Populær af emne.