Hvornår Og Hvor Var Vinter-OL

Hvornår Og Hvor Var Vinter-OL
Hvornår Og Hvor Var Vinter-OL

Video: Hvornår Og Hvor Var Vinter-OL

Video: Hvornår Og Hvor Var Vinter-OL
Video: Ladybug and the Secret Kissing Booth! Hvid kat gratis! Marinette på Hogwarts! 2023, Juni
Anonim

Ideen om at afholde separate konkurrencer om vinteren og sommeren kom op kort efter de første olympiske lege. I nogen tid blev denne konkurrence imidlertid erstattet af Nordic Games, som regelmæssigt blev afholdt i Sverige. Året 1928 begyndte nedtællingen af de olympiske vinterfora, hvorefter legene blev afholdt 21 gange, og byerne i ni lande på tre kontinenter blev deres mestre.

Hvornår og hvor var vinter-OL
Hvornår og hvor var vinter-OL

På tidspunktet for de første vinterlege mistænkte atleterne ikke engang, at de deltog i OL. I februar 1924 samlet de sig i den lille franske by Chamonix til den internationale vintersportuge, arrangeret af værterne for sommer-OL i Paris. Det følgende år besluttede Den Internationale Olympiske Komité at afholde vinterlege regelmæssigt og erklærede den konkurrence, der blev afholdt i Chamonix, som det første vinter-OL. Sådan lærte den amerikanske hurtigskøjter Charles Jewtraw til sin overraskelse, at han var den første mester i vinterlekens historie.

De andet spil er allerede afholdt i overensstemmelse med alle regler - en bykonkurrence fandt sted, og ved åbningsceremonien i det vindende schweiziske St. Moritz blev den olympiske flamme tændt. Før pause i OL forårsaget af anden verdenskrig blev vinterlege afholdt i den amerikanske Lake Placid (1932) og den tyske Garmisch-Partenkirchen (1936). De første vinterkrigskonkurrencer efter krigen blev igen afholdt i det schweiziske St. Moritz (1948), men de atleter, der tabte krigen i Tyskland og Japan, blev ikke inviteret til dem.

I 1956 kom vinter-OL endelig til serveren i Europa, hvis stater altid får hovedparten af medaljer. De sjette spil fandt sted i den norske hovedstad Oslo. Efter 46 år var Norge igen vært for vinter-OL - de 17. spil blev afholdt i Lillehammer. Underligt som det kan virke, har intet andet nordisk land hidtil været vært for vinter-OL. Men i USA fandt de sted fire gange (1932, 1960, 1980, 2002) i Frankrig - tre gange (1924, 1968, 1992). Spillene blev spillet to gange i Japan (1972, 1998), Østrig (1964, 1976), Canada (1988, 2010) og Italien (1956, 2006). Engang blev vinter-OL-forummet afholdt i Jugoslavien (1984). I 2014 skulle Rusland føjes til denne liste efter at have modtaget retten til at være vært for XXII-legene og fire år senere - Sydkorea, der bliver vært for XXIII vinter-OL.

Populær af emne.