Hvor Var Vinter-OL 1956

Hvor Var Vinter-OL 1956
Hvor Var Vinter-OL 1956

Video: Hvor Var Vinter-OL 1956

Video: Невероятное скопление белых медведей на острове Врангеля! 2022, December
Anonim

En højt profileret begivenhed i historien om den moderne olympiske bevægelse fandt sted på VII Winter Games i 1956. Derefter deltog Sovjetunionens atleter for første gang i Olympiaderne, som derefter i fyrre år forblev i de første roller i disse sportspræstationer. En lille italiensk ferieby i Dolomitterne blev arenaen for denne vigtige begivenhed.

Hvor var vinter-OL 1956
Hvor var vinter-OL 1956

Cortina d'Ampezzo havde tidligere forsøgt to gange at få vinter-OL, og hun fik endda en sådan ret, men de spil, der var planlagt til 1944, fandt ikke sted på grund af krigen. Retfærdigheden blev genoprettet i foråret 1949 i Rom - på den almindelige samling i IOC blev der afgivet 31 stemmer for den italienske by, mens de to amerikanske og canadiske ansøgere kun indsamlede 10 stemmer.

På det tidspunkt var Cortina d'Ampezzo en meget lille by med en befolkning på 6, 5 tusind indbyggere. Dens beskedne infrastruktur og mangel på sportsfaciliteter var de største problemer, som organisationsudvalget måtte løse. Byen havde ikke et isstadion eller skøjteløbsspor, og ski- og rodel- og bobslædesporene opfyldte ikke IOC-kravene. Problemerne blev løst takket være regeringsstøtte og den omfattende inddragelse af sponsorer, som på det tidspunkt var en ikke-standard løsning. Regeringen finansierede anlæggelsen af ​​nye veje, jernbanelifte, forbedrede telefonnet og vand- og energiforsyning til byen. Olivetti leverede kontorudstyr til journalister, og FIAT designede endda en ny bil til OL.

Alle olympiske konkurrencer blev afholdt på otte sportsfaciliteter, der var specielt bygget eller rekonstrueret til VII Vinter-OL. Alle, med undtagelse af hurtigskøjtebanen, var placeret i en afstand af flere titusinder af minutters gang fra hinanden. Skatere konkurrerede ved søen Misurina, 13 kilometer fra byen. Det er bemærkelsesværdigt, at der ved denne olympiade ikke var nogen "olympisk landsby" - atleterne blev indkvarteret på hoteller og endda i familierne til bybefolkningen.

Konkurrencen begyndte den 26. januar 1956 og sluttede den 5. februar og bragte ubestridelig succes til Sovjetunionens olympier - de vandt 16 priser, hvoraf 7 var guld. Den anden i den uofficielle medaljestilling var østrigerne med 11 priser (guld - 4). Det er underligt, at et kvart århundrede senere blev tre olympiske spillesteder brugt til optagelsen af ​​filmen For Your Eyes Only om den strålende brite James Bond og den snigende russiske general Gogol.

Populær af emne.