Hvor Var Vinter-OL 1994

Hvor Var Vinter-OL 1994
Hvor Var Vinter-OL 1994

Video: Hvor Var Vinter-OL 1994

Video: Sissel Kyrkjebø: The Olympic Hymn - Lillehammer 1994 2022, December
Anonim

I 1988, på IOC's 91. session, blev fire kandidatbyer overvejet for at være vært for de 17. olympiske vinterlege - den bulgarske hovedstad Sofia, centrum for det amerikanske Alaska Anchorage og to byer i Nordeuropa - den norske Lillehammer og den svenske Östersund. Hovedkampen udfoldede sig mellem disse to repræsentanter for nabolandene, hvor de norske vandt.

Hvor var vinter-OL 1994
Hvor var vinter-OL 1994

Lillehammer er en ret gammel by, hvis første bosættelser dateres tilbage til jernalderen. Det kan på ingen måde kaldes en metropol - byen havde da kun 25 tusind indbyggere. Indtil 1994 havde han intet at gøre med den olympiske bevægelse, medmindre vi selvfølgelig mener, at den israelske efterretningstjeneste eliminerede en tjener i Lillehammer, som den betragtede som deltager i terrorangrebet ved OL i München.

Til legene i 1994 byggede byen et storslået skihop "Lisgardsbakken" med 40 tusind pladser, som endda modtog en prestigefyldt arkitektpris. Åbnings- og afslutningsceremonierne for OL blev afholdt der. Dette sportsanlæg er stadig i fremragende stand - i Norge vil de igen bruge Lisgardsbakken i vinter-OL 2016.

De fleste af konkurrencerne blev afholdt i Lillehammer, men arrangørerne tog et par starter til nabobyer. Så skatere konkurrerede i Hamar, skiløbere - i Ayer og Ringebu, der blev afholdt adskillige hockeykampe i Jovik, og der var en bobbane i Handerfossen. Alle olympiske spillesteder var placeret i en afstand, der ikke overstiger 50 kilometer.

Ved dette OL deltog de tidligere republikker i Sovjetunionen for første gang i status som uafhængige stater, ligesom republikkerne, der tidligere udgjorde Jugoslavien og Tjekkoslovakiet. Som et resultat nåede det samlede antal deltagende lande det maksimale antal til vinter-OL på det tidspunkt - 64. Men antallet af deltagere viste sig at være mindre end ved de foregående vinterlege - 1739. Olympierne fra Norge (26 medaljer)), Tyskland (24), Rusland (23) og Italien (20). Russerne vandt fem priser hver inden for kunstskøjteløb, langrend, hurtigskøjteløb og skiskydning, men kunne ikke engang bryde ind i top tre i hockeyturneringen.

Populær af emne.