Vinter-OL 1956 I Cortina D'Ampezzo

Vinter-OL 1956 I Cortina D'Ampezzo
Vinter-OL 1956 I Cortina D'Ampezzo

Video: Vinter-OL 1956 I Cortina D'Ampezzo

Video: Vinter-OL 1956 I Cortina D'Ampezzo
Video: Winter Olympic Games 1956 "VII Winter Olympiad in Cortina d'Ampezzo" (RusSound) 2024, April
Anonim

De femte (vinter) olympiske lege blev afholdt i 1956 i Cortina d'Ampezzo (Italien) fra 26. januar til 5. februar. 942 atleter deltog i dem, herunder 146 kvinder, fra 33 lande. I år debuterede USSR-holdet på legene (53 atleter), som radikalt ændrede magtbalancen. I alt blev der afholdt 245 konkurrencer i 5 sportsgrene, skisportsprogrammet blev ændret og udvidet. Så i stedet for løbet på 18 km fandt skiløb på 15 og 30 km sted. Kvinder kæmpede om guld i 3x5 km stafetten.

Vinter-OL 1956 i Cortina d'Ampezzo
Vinter-OL 1956 i Cortina d'Ampezzo

Allerede i 1920'erne og 1930'erne var Cortina d'Ampezzo et ret kendt vintersportscenter. Her blev der afholdt alpint skiløb og skiløb. Denne udvejsby blev også nomineret til De Olympiske Lege i 1940.

I begyndelsen af legene blev byen fuldstændig forvandlet. Et smukt moderne stadion med 4-trins-stativer blev opført, en højhøjdebane til skatere blev forberedt. Et nyt springbræt (80 m) blev også bygget - ifølge deltagerne i konkurrencen, en af de bedste i verden.

For første gang i år aflagde en af atleterne på vegne af alle deltagerne i legene den olympiske ed (dette blev udført af den italienske Juliana Chenal-Minuzzo). Tv-udsendelsen af sådanne konkurrencer blev også gennemført for første gang.

Som allerede nævnt ændrede Sovjetunionens atleter radikalt magtbalancen til deres fordel. De har konkurreret i alle konkurrencer undtagen bobslæde og kunstskøjteløb. L. Kozyreva tjente det første guld i 10 km skiløb for Sovjetunionen, og anden og tredje plads blev også delt af sovjetiske skiløbere. I stafetten vandt det sovjetiske hold sølv, og derefter vandt de finske skiløbere. De første olympiske vindere i historien, ikke fra de skandinaviske lande, var også vores atleter - Pavel Kolchin bidrog med 3 priser til USSR-landsholdet - 1 guld og 2 bronzemedaljer.

I langrend for mænd var kampen relativt jævn. Nordmænd, finnere, svensker og atleter fra Sovjetunionen modtog hver en højeste pris. I skihop var den bedste Finn L. Hyvärinen (81 og 84 m), der praktiserede den nye springteknik, og S. Stenersen fra Norge fejrede sejren i skiskydning. Alpint skiløb var med sikkerhed domineret af den østrigske A. Sailer efter at have vundet alle 3 typer konkurrencer.

Hvad angår den største fornemmelse af de olympiske vinterlege VIII, præsenterede sovjetiske atleter det for publikum. Nordmændene, der frem for alt var hoved og skuldre i 1952, var tilfredse med kun to sølvpriser. Atleter fra USSR var bedre denne gang: dette blev bevist af en ny verdensrekord (40, 2 s) og E. Grishins "guld" i en afstand af 500 m samt to verdensrekorder (og selvfølgelig 2 guldmedaljer) i en afstand af 1500 m alle de samme Grishin og Yu. Mikhailov. Den olympiske rekord i en afstand af 5000 m blev sat af vores B. Shilkov. Nordboerne fejrede sejren kun en gang - på 10.000 m (1. plads blev taget af svensken S. Erickson).

I bobslædet vandt italienerne sølv- og guldmedaljer, schweizerne vandt guldmedaljer i firerne, og Italien var tilfredse med andenpladsen. I enkelt kunstskøjteløb blev kunstløbere fra USA mestre i parprogrammet - fra Østrig.

Sovjetunionens landsholds hockeyspillere slog fortroligt alle deres rivaler og blev mestre for de Olympiske lege, og de uovervindelige canadiere var tilfredse med kun 3. pladsen og lod De Forenede Stater gå videre (de tabte for amerikanerne 1: 4).

Som et resultat tog Sovjetunionen i den samlede stilling første linje - 104 point og 16 medaljer (7-3-6), andenpladsen var i Østrig - 66, 6 point og 11 medaljer (4-3-4), tredjepladsen var i Finland - 57 point og 6 medaljer (3-3-1).

Anbefalede: