Hvordan Var OL I 1956 I Cortina D'Ampezzo

Hvordan Var OL I 1956 I Cortina D'Ampezzo
Hvordan Var OL I 1956 I Cortina D'Ampezzo

Video: Hvordan Var OL I 1956 I Cortina D'Ampezzo

Video: Hvordan Var OL I 1956 I Cortina D'Ampezzo
Video: Cortina d'Ampezzo Ski Resort | Highlights from Skiresort.info 2024, Marts
Anonim

OL i 1956, der blev afholdt i den italienske by Cortina D'Ampezzo, gik ind i historien med introduktionen af en masse know-how. Især blev live tv-udsendelser gennemført på disse spil for første gang, og det var her, sponsorering først blev tiltrukket af organisationen og afholdelsen af De Olympiske Lege.

Hvordan var OL 1956 i Cortina d'Ampezzo
Hvordan var OL 1956 i Cortina d'Ampezzo

Spillene blev afholdt fra 26. januar til 5. februar. Byen Cortina d'Ampezzo skulle være OL-hovedstaden tilbage i 1944. Men anden verdenskrig foretog sine egne justeringer af planerne for Den Internationale Olympiske Komité. Efter krigen mistede Cortina d'Ampezzo retten til at være vært for spillene i 1948 til St. Moritz og i 1952 til Oslo. Det italienske vinterresort blev kun beæret over at være vært for disse internationale konkurrencer i 1956.

Det er ikke underligt, at lederne af Cortina kæmpede så hårdt for æren af at være vært for de olympiske vinterlege VII. For første gang lykkedes det at tiltrække sponsorer til organisering og gennemførelse af konkurrencer på dette niveau. Forud for det faldt hele den økonomiske byrde på værtslandets skuldre. Det var også her, de første tv-udsendelser blev afholdt: seere i 22 lande var i stand til at se live-poster, da der blev sat rekorder.

Den infrastruktur, der blev oprettet specielt til OL, var ikke mindre fantastisk. Især i 1956 blev der i Cortina d'Ampezzo rejst et 12.000. isstadion, et nyt springbræt, en hurtigskøjteløb på en flydende isflak, hvor der blev sat mange nye verdensrekorder. Placeringen af de olympiske spillesteder blev tænkt ud, så de var inden for gåafstand fra hinanden. Alt er blevet gennemtænkt til bekvemmelighed for seere, atleter og tv-folk. VII Vinterolympets emblem var en stjerne, der var stiliseret som en snefnug, i midten blev de olympiske ringe placeret.

Antallet af deltagere var en rekord for den tid: 821 atleter fra 32 lande, hvoraf 687 var mænd og kun 134 kvinder. Et andet træk ved disse olympiske lege var den første deltagelse af sovjetiske atleter og hold fra DDR, Bolivia og Iran nogensinde. Der var ingen store ændringer i sportsprogrammet: afstanden til mænds skiløb blev reduceret til 15 km, og al demonstrationssport forsvandt. 24 sæt medaljer blev spillet.

Det sovjetiske hold hævdede ikke et stort antal medaljer, men dets allerførste præstation var en ægte triumf: 7 guldmedaljer, 3 sølvmedaljer og 6 bronzemedaljer. Som et resultat tog Sovjetunionen førstepladsen i både det samlede antal priser og antallet af guldmedaljer. Den anden ved de olympiske vinterlege VII var østrigerne med 4 guld og bronze og 3 sølv, og den tredje - finnerne (tre guld og sølv og en bronzemedalje). Nordmændene, som tidligere med tillid havde ført de fem OL, var kun syvende.

Anbefalede: