Hvor Sommer-OL 1960 Fandt Sted

Hvor Sommer-OL 1960 Fandt Sted
Hvor Sommer-OL 1960 Fandt Sted

Video: Hvor Sommer-OL 1960 Fandt Sted

Video: De Olympiske Lege 1960 Rom 2022, December
Anonim

I 1955, på IOC's 50. session, blev hovedstaden i de 17. olympiske sommerlege bestemt. Rom vandt med stor margin i antallet af stemmer. Sommer-OL blev afholdt i Italien for første gang.

Hvor sommer-OL 1960 fandt sted
Hvor sommer-OL 1960 fandt sted

Sommer-OL XVII blev afholdt fra 25. august til 11. september 1960. Konkurrencen blev deltaget af 5338 atleter fra 83 lande. Nogle stater - Marokko, Tunesien, Sudan, San Marino, Vestindiens Føderation - sendte deres delegationer for første gang. På tærsklen til åbningsceremonien fandt en begivenhed sted, der tiltrak tusindvis af olympiere. Lederen af ​​den romersk-katolske kirke, Johannes XXIII, velsignede Olympias. Dette skete for første gang. Tidligere blev legene ikke anerkendt af kirken på grund af deres hedenske oprindelse.

Konkurrencen blev afholdt på Foro Italico. Dette monumentale sportskompleks inkluderer en swimmingpool, tennisbaner, to stadioner - en olympisk og en marmor. Det blev rejst i Rom i 1928-1938 på initiativ af Mussolini. Duce betragtede det som vigtigt at involvere unge i det nationale fascistiske parti i sport. Derudover hævdede Italien at være vært for 1940-legene. Det var sandt, at IOC foretrak Japan.

Komplekset er designet i ånden fra de gamle traditioner inden for romersk arkitektur. Det blev oprindeligt kaldt Foro Mussolini. Efter Anden Verdenskrig blev det omdøbt, men alle nazistiske symboler blev bevaret. I 2009 blev komplekset restaureret. I øjeblikket bruges den fortsat til konkurrencer, herunder konkurrencer i verdensklasse.

OL i Rom var fremragende organiseret og kendetegnet ved et højt niveau af deltagere, hvilket kan vurderes ud fra antallet af rekorder - 74 olympiske og 27 verdensrekorder.

1960-spillene var det tredje i træk for det sovjetiske hold. I den uofficielle holdkonkurrence tog USSR-landsholdet førstepladsen efter at have vundet 43 guld-, 29 sølv- og 31 bronzemedaljer. For første gang var sovjetiske atleter foran amerikanske atleter i antallet af point. Vægtløfteren Yuri Vlasov blev anerkendt som den bedste deltager i de romerske OL.

Populær af emne.