Hvad Er Klassisk Bodybuilding

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Klassisk Bodybuilding
Hvad Er Klassisk Bodybuilding

Video: Hvad Er Klassisk Bodybuilding

Video: Hvad Er Klassisk Bodybuilding
Video: What is Classic Physique? 2024, Kan
Anonim

En sådan sportslig og demonstrativ disciplin som bodybuilding, i forståelse for de fleste almindelige mennesker, er en standardindgang på scenen i Kulturpaladset eller teatret for knap klædte unge mennesker og piger, der leger med fremragende muskler og poserer foran dommerpanel. Men næsten alle sportselskere ved med sikkerhed, at bodybuilding er opdelt i flere typer, hvoraf den ene var den klassiker, der dukkede op for ikke så længe siden. Han er olympisk.

Klassisk bodybuilding stræber efter olympiske højder
Klassisk bodybuilding stræber efter olympiske højder

Videresend til fortiden

I de tidlige år af dets eksistens så bodybuilding, eller som det blev kaldt i USSR, bodybuilding snarere ud i en teatralsk handling, en scenevisning af smukke kroppe. Men med tiden begyndte disse kroppe, især benene, at vokse muskler aktivt og forvandle deres ejere til en slags "Mountain Man" eller endda en semi-fantastisk cyborg. Knap bevæger sig sig under vægten af deres egen vægt på scenen, levede "cyborgs" bogstaveligt talt i hypertrofierede muskler, der var helt unormale for en almindelig person, der kun mødtes med forståelse og godkendelse i deres specifikke miljø.

Til sidst kom det til det punkt, at det åbenlyse overskud af primært kalvemusklerne og en vis grotesk af deres atleter blev anerkendt som et alvorligt problem, selv af lederne af IFBB (International Federation of Bodybuilding and Fitness). Da de indså udmærket, at det ikke ville være muligt at reducere for fremtrædende "bump" af aktive atleter selv på en administrativ måde, besluttede de at skabe en ny type bodybuilding. I hvilke ikke "supermuskler" ville dukke op på scenen, men snarere proportionalt foldede mennesker med en V-formet krop, brede skuldre, tynd talje og smukke ben. En opfattelse, som mange veteraner husker med næsten nostalgisk varme.

Mere præcist blev det besluttet at genskabe den originale BB, som var meget mere behageligt for fans af æstetik, som bodybuildere kalder deres sport. Beslutningen om at blive vist i den officielle klassificering af en art, der returnerer atleter til den oprindelige bodybuilding, til sine klassiske kanoner fra 60'erne og 80'erne i det sidste århundrede og Arnold Schwarzeneggers, Sergio Oliva og Steve Reeves 'tid blev taget af IFBB i 2005. Uden yderligere ado blev det kaldt så klassisk.

Vægt falder ikke langt fra højden

Den største forskel mellem klassisk bodybuilding og en mere velkendt professionel er oprettelsen af sportskategorier, der er stift fast med hensyn til vækst i den første. Deres overholdelse overvåges nøje af dommerne på tærsklen til konkurrencen, idet de omhyggeligt måler højden og fastsætter vægten og muskelmassen hos deltagerne i konkurrencen. Der er også en speciel formel: den maksimale vægt skal være lig med højden minus 100. Derudover er der små vægtafvigelser tilladt opad.

Der er syv højdekategorier i reglerne for klassisk bodybuilding:

- op til 168 cm, afvigelser er ikke tilladt

- op til 171 cm er en afvigelse på op til 2 kg tilladt (en atletes vægt kan nå 73 kg);

- op til 175 cm, 4 kg (79);

- op til 180 cm, 6 kg (86);

- op til 190 cm, 8 kg (98);

- op til 198 cm, 9 kg (107);

- over 198 cm, 10 kg (over 108).

Olympiske udsigter BB

Sandsynligvis lever alle professionelle atleter med en drøm om at konkurrere i de Olympiske lege. Men kun et par af det samlede antal potentielle kandidater til medaljer til legene implementerer det. Bodybuildere er ingen undtagelse fra reglen. På mange måder var det ønsket om at se din sport i OL-programmet, der fik ledelsen af Den Internationale Føderation ikke kun til at adskille den klassiske form fra BB og skabe, efter eksemplet med brydning, boksning og vægtløftningskategorier, men også for senere at omdøbe det til olympisk bodybuilding.

Til dette og endnu et skridt i retning af den olympiske bevægelse stemte næsten to hundrede deltagere i IFBB-kongressen, der overvejede udviklingen af deres sport i verden, for nylig for dette. Debuten for "klassikerne" på verdens sportsarena finder sted ved de asiatiske strandlege 2014 i Thailand (Phuket) og de første europæiske OL 2015 i Aserbajdsjan (Baku).

Anbefalede: