Nordic Pole Walking: Regler Og Fordele

Indholdsfortegnelse:

Nordic Pole Walking: Regler Og Fordele
Nordic Pole Walking: Regler Og Fordele

Video: Nordic Pole Walking: Regler Og Fordele

Video: Скандинавская ходьба - Практическое руководство с палками LEKI 2022, December
Anonim

Blandt de mange amatørsporter skiller stavgang sig ud for sin originalitet. Essensen af ​​sådan vandring består i vandreture med brug af specielle stænger, der ligner skistave. Denne relativt nye sport blev hurtigt populær og er bredt spredt blandt dem, der søger at føre en sund livsstil.

Nordic pole walking: regler og fordele
Nordic pole walking: regler og fordele

Nordvandring i europæisk kultur

Skandinavisk vandring, som også kaldes stavgang eller finsk gang, som en uafhængig type amatørsport, optrådte officielt for 15 år siden. Ideen om at kombinere gåovergange med støtte på pinde kom til at tænke på finske skiløbere, der brugte traditionelt skiudstyr, når de bevæger sig rundt.

Det viste sig, at sommertræning, der simulerer skiløb, øger atleternes resultater betydeligt under vinterkonkurrencer.

Initiativet fra professionelle atleter blev hurtigt hentet af entusiaster til fritidsvandring. Skandinavisk eller stavgang spredte sig hurtigt i hele Skandinavien og Europa. Denne anvendte sport fik særlig popularitet i Tyskland, hvor specielle spor til sådan vandring dukkede op.

I dag er navnet "stavgang" patenteret, universelle manualer til denne type bevægelse er udviklet. Forbedringen af ​​skistave, som nu er behagelig at holde i hånden, oprettelsen af ​​specielle simulatorer og andre opfindelser har givet en ny drivkraft til udviklingen af ​​at gå med stænger. Sektioner og klubber af fans af denne sport er organiseret overalt.

Fordelene ved stavgang

Undersøgelser foretaget af tyske forskere har afsløret det store sundhedspotentiale ved skandinavisk vandring. Når man går med støtte på pinde, er musklerne i arme, skulderbælte og øvre ryg perfekt trænet, mens disse muskelgrupper næsten ikke er involveret under normal gang eller løb. Lænende på pinde reducerer atleten belastningen på ben, hofte og knæled. Dette tillader os at anbefale stavgang til dem, der lider af sygdomme i leddene og bevægeapparatet.

Polegang bruger næsten alle større muskelgrupper, som forbrænder så mange kalorier som for eksempel boksning eller træning på maskiner. Derfor anbefales stavgang til dem, der har tendens til at være overvægtige og hurtigt vil tabe sig.

Regelmæssig træning udvikler koordinering af bevægelser og en følelse af balance samt forbedrer kropsholdningen markant. I modsætning til skiløb i sneen behøver du ikke falde ofte her. Nordic Walking giver komfort til din gåtræning, selvom du klatrer op ad bakke. Denne vandring er alsidig og velegnet til folk i alle aldre og fitnessniveauer.

Kontraindikationer for denne type fysisk aktivitet kan kun være akutte infektionssygdomme eller forværring af kroniske lidelser.

Skandinavisk gåteknik

Stavgang har sine egne regler og teknikker. Udefra ligner det meget på traditionel vandring. Arme, ben og krop bevæger sig synkront og frit. Under bevægelse anbefales det at lægge foden på hælen og derefter overføre din kropsvægt til tæerne. Bevægelser skal være glatte, du skal ikke rykke dine lemmer og rykke med pinde.

Før bevægelsen påbegyndes, er en af ​​armene let bøjet ved albuen og trækkes lidt fremad. I dette tilfælde skal stokken være i en vis vinkel med jorden. Den anden hånd, der er bøjet ved albuen, skal holdes på niveauet af hofteleddet og styre pinden tilbage. Hvis du underviser i en gruppe, skal du tage forholdsregler og holde afstanden, så den spidse pind ikke skader andre atleter.

Det er vigtigt at vælge det rigtige gangtempo. At gå med pinde skal være mere intens end normal gang. Bredden på skridtet bestemmes af bevægelsesområdet. Sørg for, at belastningen på bevægeapparatet og den øvre ryg ikke er for stor. Så snart du er klar over, at du begynder at kvæle, skal du stoppe og tage en pause. Efter en pause kan bevægelsen fortsættes i et langsommere tempo.

Der er forskellige muligheder for trinteknikken. Det tilrådes at skifte mellem hurtig og langsom gang, lavvandede og brede skridt. Træn kroppen til at arbejde i en pulserende tilstand, skiftevis belastningens forskellige intensitet. Når du går, skal du prøve at lægge din fod fast på jorden, men ikke spank. Gangteknikken bestemmes i vid udstrækning af, hvor korrekte pindene er i højden. Hvis de er for lange, kan det være nødvendigt at forkorte dem. Korrekt valgt inventar og udstyr gør din vandretur ikke kun nyttig, men også behagelig.

Populær af emne.