Sommer-olympiske Sportsgrene: BMX

Sommer-olympiske Sportsgrene: BMX
Sommer-olympiske Sportsgrene: BMX

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: BMX

Video: BMX Street: Marco Beil killing it for the GTG Crew 2022, December
Anonim

Siden 2008 er en ny sport blevet inkluderet i programmet for de olympiske sommerlege - BMX. Dette er en af ​​de mest populære ekstreme underholdninger i USA, mens det i Rusland lige er begyndt at få fart.

Sommer-olympiske sportsgrene: BMX
Sommer-olympiske sportsgrene: BMX

Navnet BMX kommer fra den engelske sætning Bicycle Motocross, det er en stuntur på specielle cykler. Denne sport er ikke egnet for alle, da den kræver god koordination og seriøs fysisk forberedelse.

Til BMX anvendes specielle små cykler med en hjuldiameter på kun 20 tommer (ca. 50 cm). Samtidig er cykler til BMX ret tunge (aluminiumlegering bruges oftest), dette er nødvendigt, så rammen ikke sprænger fra en stærk påvirkning ved landing. Rattet roterer frit omkring sin akse, der er specielle bremser og pinde (benstøtter, når du udfører tricks).

Banen til BMX er kortere end at køre på landevejscykler, men den er udstyret med adskillige forhindringer i form af bakker. Det er en ring, der er 350-450 meter lang, med mindst 10 forhindringer og mindst 4 bøjninger, sporbredden er 6-8 meter.

Det er muligt at træne i store byer kun på specielt udpegede steder; denne sport er veludviklet i Moskva, Skt. Petersborg, Saransk og 11 andre byer i Rusland. For eksempel er der i Moskva mulighed for at øve i Golyanovo (Losiny Ostrov naturpark), SnezhKom Street Park, Kant Skate Park, Pokrovsky-Streshnevo, Smotrovaya (Vorobyovy Gory), Oleshki (i Izmailovsky Park) …

BMX er en ret traumatisk sport, så atleter har brug for specielt udstyr. Albuepuder, knæpuder, skaller, hjelme er påkrævet. Imidlertid bliver erfarne mestre sjældent skadet - unge utålmodige atleter, der hurtigt vil mestre komplekse tricks og spring, er mest modtagelige for dette.

For at komme til Sommer-OL skal en atlet vise gode resultater i det nationale klassement, det europæiske mesterskab og verdensmesterskabet. Derudover afholdes træningslejre og mellemkonkurrencer.

Populær af emne.