Sportsernæring: Effektivitet Og Bivirkninger

Indholdsfortegnelse:

Sportsernæring: Effektivitet Og Bivirkninger
Sportsernæring: Effektivitet Og Bivirkninger

Video: Sportsernæring: Effektivitet Og Bivirkninger

Video: Sportsernæring: Effektivitet Og Bivirkninger
Video: Effektiv træning 2024, April
Anonim

Sportsernæring er en speciel gruppe produkter, der bruges af mennesker, der driver sport og fører en aktiv livsstil. Dens effektivitet afhænger af belastningens intensitet, træningsfrekvensen og kroppens egenskaber. Da nogle sportsernæringsprodukter kan forårsage bivirkninger i menneskekroppen, bør de tages med særlige regler. Sportstilskud er et supplement til hoveddiet og ikke en erstatning for naturlige fødevarer.

Sportsernæring: effektivitet og bivirkninger
Sportsernæring: effektivitet og bivirkninger

Sportsernæring er et afbalanceret kompleks af vitaminer og mineraler, der er nødvendige for en atlet. Disse stoffer genopretter og genopfylder hurtigt reserverne af energi brugt under træning. Sportsernæring er baseret på de seneste videnskabelige fremskridt i fødevareindustrien.

Effektiviteten af sportsernæring

Sportstilskud består af biologisk aktive stoffer, der ikke kun er nyttige for træningskroppen, men også for begynderen. De hjælper med at få muskelmasse på kortest mulig tid.

Vægtforøgere indeholder en masse kulhydrater, som kroppen har brug for under træning. De eliminerer hurtigt energisult og fremmer optimal proteinabsorption. Vægtforøgere er vigtige under vægtforøgelse, da de tager kalorieindtaget til et nyt niveau. At tage vindere er indiceret til personer, der ikke er i stand til at få muskelmasse gennem normale diæter og træning.

Proteiner består udelukkende af koncentreret protein og er afgørende for atleter at få muskelmasse. Protein indeholder essentielle og ikke-essentielle aminosyrer og vitaminer.

Vitaminkompleks er et supplement, der ikke kun er beregnet til at få muskelmasse. Vitaminer skal altid tages. Atleter rådes til ikke at tage almindelige vitaminkomplekser, men stærkt koncentrerede.

Kreatin er et ikke-steroide lægemiddel, der fremmer muskelgevinst ved hurtigt at forbrænde fedt og tilbageholde vand i væv. Denne proteinblanding øger kroppens udholdenhed og evne til at håndtere tunge belastninger.

Alle fire stoffer er ret effektive i sportsernæring. De arbejder virkelig og hjælper med at opbygge muskler på kort tid.

Bivirkninger

Sportsernæring er kontraindiceret for mennesker, der er overvægtige eller ønsker at slippe af med kropsfedt såvel som atleter, der er tilbøjelige til overvægt. Overforbrug af kosttilskud kan forstyrre den normale funktion af nyrerne, leveren og hele fordøjelsessystemet.

Nogle vægtforøgere, der indeholder kreatintilskud, bevarer vand i kroppen, hvilket kan føre til udvikling af ødem. At tage sådanne lægemidler er kontraindiceret til hypertensive patienter. Bivirkninger fra brugen af vindere udvikler sig oftere hos mennesker, der lider af diabetes mellitus, blødningsforstyrrelser såvel som hos mennesker, der er tilbøjelige til allergiske reaktioner.

Proteinblandinger er kontraindiceret til personer med intolerance over for protein eller dets komponenter og lider af nyresvigt.

Anbefalede: