Aminosyrer I Sportsernæring: Fordele Og Bivirkninger

Indholdsfortegnelse:

Aminosyrer I Sportsernæring: Fordele Og Bivirkninger
Aminosyrer I Sportsernæring: Fordele Og Bivirkninger

Video: Aminosyrer I Sportsernæring: Fordele Og Bivirkninger

Video: Aminosyrer I Sportsernæring: Fordele Og Bivirkninger
Video: BCAA Benefits And When To Take BCAAs | Nutritionist Explains... | Myprotein 2024, Kan
Anonim

Aminosyrer er essentielle for menneskers liv. De er byggestenene, hvorfra proteinstrukturer og muskelfibre opstår. Den menneskelige krop bruger aminosyrer til at styrke, gendanne, vokse og producere forskellige enzymer og hormoner.

Aminosyrer i sportsernæring: fordele og bivirkninger
Aminosyrer i sportsernæring: fordele og bivirkninger

Hvad er aminosyrer?

Aminosyrer er elementer, der findes i madproteiner. De kommer ind i menneskekroppen gennem almindelig mad (kød, hytteost, æg osv.). Når protein kommer ind i fordøjelseskanalen, under indflydelse af forskellige enzymer, begynder det at bryde ned og blive til aminosyrer. Disse gavnlige stoffer kommer ind i blodbanen og nærer muskler, væv og alle organer generelt.

Aminosyrer i sportsernæring er naturlige kosttilskud, der kan tages uden nogen begrænsninger. Essentielle aminosyrer produceres ikke i kroppen, så det er ekstremt vigtigt at få dem fra mad eller i form af et sportstilskud.

Nyttige egenskaber ved aminosyrer

Aminosyrer, der sælges i supplementbutikker i sportsernæringsbutikker, absorberes meget hurtigere end dem, der findes i mad. Dette er ekstremt vigtigt for atleter, da de har brug for hurtigt at komme sig, øge muskelmassen og konstant fodre musklerne med nyttige stoffer. Alle disse processer tilvejebringer aminosyrer.

Det er meget mere praktisk at tage en del færdige aminosyrer inden træning end at spise store mængder kød, cottage cheese osv. BCAA'er er populære i sportsernæringsbutikker.

BCAA'er er 3 essentielle aminosyrer (valin, isoleucin og leucin). De er meget nyttige, ikke kun for atleter, der ønsker at undgå kataboliske processer og vedligeholde deres muskler, selv under diæt med lavt kalorieindhold. BCAA kan hjælpe dig med at komme sig efter skader, influenza og inflammatoriske sygdomme.

Bivirkninger af aminosyrer

At forbruge aminosyrer i form af et sportstilskud er det samme som at drikke mælk, spise kød, æggehvide osv., Kun meget sundere. Derfor er bivirkningerne af aminosyrer fiktion, de findes ikke i naturen.

Aminosyrekomplekser til begyndere og professionelle atleter fås fra valleprotein, dvs. fra naturligt protein ekstraheret fra komælk. Men det er værd at vide, at en sådan aminosyre som glycin har en beroligende virkning på en person, det reducerer følelsen af frygt, angst og reducerer psyko-følelsesmæssig stress. Hvis atleten ikke er imod en sådan påvirkning, har han intet at frygte.

Aminosyrekomplekser giver kun fordele for den menneskelige krop, men ikke alle har råd til dem, da deres omkostninger er ret høje.

Anbefalede: