Hvilke Aminosyrer Er Gode For Atleter

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Aminosyrer Er Gode For Atleter
Hvilke Aminosyrer Er Gode For Atleter

Video: Hvilke Aminosyrer Er Gode For Atleter

Video: Hvilke Aminosyrer Er Gode For Atleter
Video: Kvægwebinar: Beskyttede aminosyrer til alle køer? 2024, Kan
Anonim

Aminosyrer er byggestenene for protein, og protein er en byggesten for muskelvæv. Nogle af dem kan produceres af kroppen, andre kan kun komme udefra.

Hvilke aminosyrer er gode for atleter
Hvilke aminosyrer er gode for atleter

Instruktioner

Trin 1

Aminosyrer tages normalt isoleret af atleter som et sportstilskud. Det hjælper med at fremskynde muskelvækst og genopretning efter træning samt øge udholdenhed.

Trin 2

I alt har den menneskelige krop 20 aminosyrer, hvoraf 9 produceres ikke i den. Forgrenede BCAA-aminosyrer er nøglen til atleter. Disse inkluderer isoleucin, leucin og valin.

Trin 3

Aminosyrer fra BCAA-gruppen beskytter muskler mod ødelæggelse og hjælper med at reducere procentdelen af fedtvæv i kroppen. Isoleucin aktiverer muskelvækst; når det er mangelfuld, begynder muskelvæv at bryde ned.

Trin 4

Isoleucin spiller en vigtig rolle i processen med at opnå energi fra glykogen i musklerne, og dets mangel manifesteres derfor af hypoglykæmi. Personen oplever sløvhed, døsighed, nedsat appetit.

Trin 5

Leucin hjælper med at styrke immunforsvaret, sænker blodsukkeret. Fremmer hurtig sårheling, forhindrer overarbejde.

Trin 6

Valin har en positiv effekt på nervesystemets tilstand, det beskytter myelinskeden af nerveceller. Det er en energikilde for muskelceller, ligesom resten af BCAA-aminosyrerne. Reducerer kroppens følsomhed over for smerter og temperaturer, forhindrer et fald i serotoninniveauet.

Trin 7

Andre vigtige aminosyrer indbefatter lysin, methionin, phenylalanin, threonin, arginin. Lysin er involveret i muskelvækst og fremmer aktiv syntese af carnitin. Carnitin er et stof, der udløser fedtforbrændingsprocessen.

Trin 8

Lysin er involveret i produktionen af kollagen, forbedrer absorptionen af calcium. Alt dette hjælper med at styrke bevægeapparatet.

Trin 9

Methionin forhindrer aflejring af fedt i leveren, fremmer hurtig genopretning. Det deltager i fjernelsen af tungmetaller fra kroppen, beskytter nyrerne.

Trin 10

Phenylalanin fremskynder proteinproduktionen, styrer stofskiftehastigheden. Det bruges af kroppen til at fremstille en række vigtige hormoner og undertrykke også appetitten.

Trin 11

Threonin understøtter immunsystemets funktion på det rette niveau; uden denne aminosyre vil kroppen være modtagelig for overanstrengelse. Det er vigtigt for stofskifte- og fordøjelsesprocesser, hjælper med at eliminere biprodukter fra proteinsyntese.

Trin 12

Arginin hjælper også med at genoprette kroppen og hjælper også med at sænke kolesterol i blodet.

Anbefalede: