Hvilke Vitaminer Skal Atleter Tage

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Vitaminer Skal Atleter Tage
Hvilke Vitaminer Skal Atleter Tage

Video: Hvilke Vitaminer Skal Atleter Tage

Video: Hvilke Vitaminer Skal Atleter Tage
Video: Hvilke kosttilskud skal man tage? 2024, April
Anonim

Betydningen af en afbalanceret diæt for atletisk præstation kan ikke understreges. Næringsstoffer er både de "byggesten", som en atletes muskler er fremstillet af, og det "brændstof", der giver et højt energiniveau. Derudover er det fra mad, atleten modtager vitaminer - elementer, der er nødvendige for et normalt menneskeliv, at kroppen ikke er i stand til at syntetisere alene.

https://www.molnet.ru/mos/getimage/?objectId=97163
https://www.molnet.ru/mos/getimage/?objectId=97163

Nødvendig

  • - vitamin A
  • - B-vitaminer
  • - vitamin C
  • - vitamin D;
  • - vitamin E.

Instruktioner

Trin 1

A-vitamin (retinol) er meget vigtigt for enhver persons krop, primært fordi det giver et sundt syn. For atleter er vitamin A vigtigt, fordi det spiller en vigtig rolle i syntesen af proteiner, hvorfra atletens muskler er bygget. Derudover er vitamin A vigtigt for helbredet af knogler, brusk, hud og bindevæv. Det er en antioxidant - et stof, der kan binde til frie radikaler og dermed bremse oxidationen. Indeholdt i fed fisk, gulerødder, mælk og mejeriprodukter, lever.

Trin 2

B-vitaminer - en gruppe vitaminer, der er nødvendige for normal funktion af forskellige strukturer i kroppen. Således hjælper vitamin B1 (thiamin) B5 (nikotinsyre), B7 (biotin) med at omdanne proteiner, fedtstoffer og kulhydrater, som en person modtager fra mad til energi. Derudover er nikotinsyre involveret i proteinsyntese. B2-vitamin (riboflavin) er nødvendigt for at normalisere metaboliske processer i kroppen såvel som til syntese af hæmoglobin - det vigtigste element i blodet, som sikrer levering af ilt til alle organer og væv i kroppen. Vitamin B12 (cyanocobalamin) er involveret i forskellige metaboliske processer. Derudover er vitamin B12 afgørende for nervesystemets normale funktion. B-vitaminer findes i boghvede og havregryn, lever, kød og mejeriprodukter, grønne bladgrøntsager, ærter, æg, gær og fuldkornsbrød.

Trin 3

C-vitamin (ascorbinsyre) er et af de vigtigste elementer, der er nødvendige for, at hele kroppen kan fungere. For en atlet er C-vitamin først og fremmest vigtigt, fordi det sikrer behandling af proteiner, som en person modtager fra mad til muskelmasse. Derudover har ascorbinsyre antikataboliske egenskaber - det forhindrer nedbrydning af det protein, der udgør muskler. C-vitamin er også en stærk antioxidant. I modsætning til hvad mange tror er C-vitamin til stede i relativt små mængder i citron og andre citrusfrugter. Den rigtige leder inden for indholdet af ascorbinsyre er solbær. Derudover er bjergaske og hyben rig på dette vitamin.

Trin 4

D-vitamin (cholecalciferol) er et unikt vitamin: det findes praktisk talt ikke i mad, men produceres i menneskelig hud under påvirkning af sollys. For det første er D-vitamin vigtigt for knoglesundheden, men det deltager også i arbejdet med andre systemer i atletens krop: det hjælper med at tykke musklerne og fremskynder hjernen. Indeholdt i nogle typer fisk (sild, notothenia, torskelever), fiskeolie samt grøntsager. Da menneskekroppen syntetiserer dette vitamin, når det udsættes for sollys, er det meget vigtigt at bruge tilstrækkelig tid udendørs.

Trin 5

E-vitamin (tocopherol) er den vigtigste antioxidant, der er involveret i syntesen af proteiner og konstruktionen af atletens muskler. Det er meget vigtigt for hjernens og hele nervesystemets normale funktion, det hjælper med at bekæmpe det uundgåelige stress under træning. Derudover er E-vitamin nødvendigt for gonadernes normale funktion, som giver atleten testosteron - det vigtigste hormon, der stimulerer muskelvækst. Uraffinerede vegetabilske olier er en fremragende kilde til vitamin E. Også fundet i fødevarer som persille, tomater, spinat og hvede og rug.

Anbefalede: