Hvilke Vitaminer Tager Atleter

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Vitaminer Tager Atleter
Hvilke Vitaminer Tager Atleter

Video: Hvilke Vitaminer Tager Atleter

Video: Hvilke Vitaminer Tager Atleter
Video: Naturfag: vitaminer, mineraler og sporstoffer 2023, December
Anonim

Sport er en kontinuerlig proces til omdannelse af energi, som kroppen bruger under træning for at forbrænde fedt og opbygge muskler. For at disse transformationer skal finde sted, skal kroppen modtage proteiner, kulhydrater, fedt og vitaminer. Uden deltagelse af vitaminer og mikroelementer, fuldgyldig proteinsyntese, iltforsyning til væv og fedtforbrænding bliver umulig.

Hvilke vitaminer tager atleter
Hvilke vitaminer tager atleter

Instruktioner

Trin 1

L-carnitin, det vigtigste kosttilskud taget af atleter, betragtes som et vitamin, selvom dette ikke er helt sandt, da kroppen er i stand til at syntetisere dette stof alene. Det kaldes også vitamin B11. Uden et tilstrækkeligt indhold af L-carnitin i atletens diæt er den normale proces med fedtforbrænding umulig. Faktum er, at det er ham, der udfører transporten af fedtsyrer til det sted, hvor fedt nedbrydes med den efterfølgende frigivelse af energi. Derudover understøtter L-carnitin fuld fysisk og mental aktivitet, beskytter blodkar og hjælper med at modstå stress. L-carnitin bidrager til øget udholdenhedsniveau og bliver uundværlig under intens aerob træning. Normalt producerer vitaminer til atleter L-carnitin i kombination med vitamin C, B3, B6, B12 og jern, da L-carnitin absorberes ikke fuldt ud af kroppen, hvis et af disse elementer er utilstrækkeligt. Naturlige kilder til L-carnitin er fisk, kød, mælk. Selvom en række forskere sætter spørgsmålstegn ved dens høje effektivitet, fortsætter L-carnitin med at slå rekorder for salg af vitaminkomplekser og kosttilskud til atleter.

Trin 2

Den næste i rangordningen af vitaminer til atleter er ascorbinsyre. C-vitamin deltager i syntesen af aminosyrer (nedbrydningsproduktet af proteiner, der kommer fra mad), steroidhormoner og i dannelsen af kollagen.

Trin 3

B-vitaminerne, nemlig B6 (pyridoxin), B3 (niacin), B2 (riboflabin), B12 (cobalamin) og vitamin B1 (thiamin), spiller en stor rolle for at opnå hurtige resultater fra træning. Metabolismen og udnyttelsen af protein afhænger direkte af indtagelsen af vitamin B6 i kroppen. Vitamin B1 påvirker proteinsyntese og cellevækst under opbygning af muskler. Vitamin B3 er afgørende for korrekt muskelernæring under træning. Riboflabin er primært nyttigt for kvinder, der driver sport. Det er involveret i glukosemetabolisme og fedtsyreoxidation. Vitamin B12 er især vigtigt for atleter, der følger en vegetarisk diæt, da det er det eneste vitamin, der ikke kan fås fra ikke-animalske produkter. Det er ham, der regulerer nervesystemets aktivitet og er involveret i metabolismen af kulhydrater.

Trin 4

E-vitamin fremmer cellevækst og dermed muskelvækst, da det beskytter deres membraner mod skader. A-vitamin er involveret i proteinsyntese. Det er han, der udover fedt deltager i ophobningen af glykogen i musklerne, som er den vigtigste energikilde i kroppen. Men du skal være meget forsigtig med dette vitamin, da det er giftigt i store mængder.

Trin 5

Du kan købe de fleste vitaminer til atleter på et almindeligt apotek, men det er bedre at få dem i specialbutikker eller fitnessklubber. Det er der, vitaminkomplekser og kosttilskud til atleter sælges i optimale kombinationer til løsning af specifikke problemer inden for sport. Eksperter anbefaler vitaminer fra mærkerne FitMax, BioTech, Nutrex og IronMaxx til brug.

Anbefalede: