Sportsernæring: Formål Og Kontraindikationer

Sportsernæring: Formål Og Kontraindikationer
Sportsernæring: Formål Og Kontraindikationer

Video: Sportsernæring: Formål Og Kontraindikationer

Video: Йога для начинающих дома с Алиной Anandee #2. Здоровое гибкое тело за 40 минут. Универсальная йога. 2022, December
Anonim

Alle former for sportsernæring kan være forvirrende for enhver nybegynder. Hvilke kontraindikationer har sportsernæring, og hvordan man bruger den korrekt uden at skade kroppen og opnå gode resultater.

Sportsernæring: formål og kontraindikationer
Sportsernæring: formål og kontraindikationer

De første kosttilskud til berigelse af atletes daglige diæt blev udviklet af den amerikanske videnskabsmand Karl Renborg i 1934. Disse var blandinger indeholdende et kompleks af vitaminer og grundstoffer. Som basis blev der taget plantekomponenter, der vokser i rige jordarter med en stor mængde mineraler i sammensætningen. I øjeblikket er sportsernæring en helt separat niche af varer, repræsenteret af en bred vifte af både producenter og kosttilskud.

Typen og sammensætningen vælges afhængigt af hvilken type sport personen er involveret i, belastningens intensitet, træningsfrekvensen og det ønskede resultat. Der er forskellige typer mad - vindere, proteiner, kreatiner og meget mere. Typer af sportsernæring og deres formål Gainers er rettet mod at få muskelmasse og er beregnet til folk, der ikke har det af natur og ikke kan få det ved hjælp af kun træningskomplekser og sportsdieter. Denne sammensætning er en afbalanceret blanding af protein og kulhydrat. Kulhydraternes rigdom gør det muligt for kroppen at opbygge muskler bedre, komme sig hurtigere og blive mættet med aminosyrer på samme tid, effekten af ​​denne ernæring har en langsigtet effekt. Brug af vægtforøgere anbefales også til folk, der deltager i kraftig aerob træning eller dem, der har brug for at få masse hurtigt, og på samme tid vil noget kropsfedt ikke skade dem. Det anbefales ikke at bruge denne type diæt til mennesker med det formål at forbrænde fedt, dem, der planlægger at overholde den eksisterende muskelmasse, såvel som atleter, der er potentielt overvægtige. Blandingen fortyndes i vand eller mælk med lavt fedtindhold og tages en time før træning og mellem måltiderne. Resultaterne ved brug af vindere i praksis er 2-3 kg muskelmasse pr. Måned.

Den næste type er kreatin, som også er en proteinblanding, men som har forskellige formål. Denne sammensætning øger kroppens samlede udholdenhed og evnen til at håndtere tunge belastninger. Designet til folk, der foretrækker tunge, men korte belastninger - svømning i hastighed, kørsel korte afstande, kraftløftning, bodybuilding. Forhindrer dannelsen af ​​mælkesyre for hurtigt. Det anbefales også til aktive ældre på grund af faldet i proteinindhold i kroppen med alderen og til vegetarer, der ikke får nok protein i deres daglige kost. Med aktiv træning giver kreatin dig mulighed for at forbrænde fedt hurtigere og omdanne det til muskler. Kreatin er en sportsernæring, der kun kan forårsage bivirkninger, når de bruges af mennesker med nyresvigt, astma eller diabetes. Lægemidlet bidrager også til noget vandretention i kroppen på grund af dets specielle proteinsammensætning. Kreatin indtages fra en til tre portioner om dagen, fortyndet i vand. Der er en sådan type ernæring som proteiner - der er næsten ingen fedtstoffer og kulhydrater i sammensætningen, men proteinindholdet øges. En sådan sammensætning bruges til et aktivt sæt muskelmasse uden udseende af et fedtlag. Det tages 2-3 gange om dagen på en træningsdag - 1 time før og 30 minutter efter træning. Der er kun to tilfælde, hvor protein kan udgøre en reel fare for kroppens sundhed - hos mennesker, der lider af nyresvigt eller intolerance over for proteiningredienser.Fordi proteinblandinger er lavet af organisk, oprenset protein, er der simpelthen ingen aldersgrænse for deres anvendelse. Også udsagn om, at brugen af ​​sådanne blandinger skader nyrerne og leveren, er absolut uberettigede, medmindre forstyrrelserne i deres arbejde naturligvis var forårsaget af andre årsager. Sportschokolade er en anden interessant specialmat. En sådan bar er helt i stand til at erstatte et fuldt måltid i løbet af dagen. Forskellige sammensætninger og forhold mellem proteiner, fedtstoffer, kulhydrater, sukkerarter og sukkererstatninger giver dig mulighed for at vælge fra dette område noget der passer til hver specifik atlet. Dette er, at sportsernæring, der simpelthen ikke er kontraindikationer for brugen af ​​den, den kan bruges i enhver træning, det er kun at vælge den rigtige sammensætning og naturligvis ikke forsømme god ernæring. Der er også en kategori som isotoniske drikkevarer. Denne type sportsformulering præsenteres endda i almindelige supermarkeder, men selvfølgelig har denne slags ikke meget effekt. En professionel isoton drik genopfylder hurtigt kroppens vand-saltbalance, aktiveres under selve træningen og giver kroppen mulighed for at komme sig hurtigere efter afslutningen. Sammensætningen indeholder salte, glukosepolymerer, aromatiske stoffer og aromastoffer. Denne type tilsætningsstof præsenteres både i færdig form og i form af koncentrater og pulvere.

Separat er det nødvendigt at fremhæve stoffer, der er beregnet til omfattende styrkelse - disse er alle slags immunmodulatorer, blandinger, der styrker leveren, normaliserer fordøjelsen, forbedrer søvn, hjerneaktivitet, mandlig styrke og meget, meget mere. Rækken af ​​sådanne produkter udvides konstant, virksomheder, der producerer sportsernæring, forsøger at dække alle eksisterende områder af kroppens aktivitet - fra de mindste til livsbærende. Det er bydende nødvendigt at bemærke eksistensen af ​​forbindelser designet til at styrke og forhindre skader på led, muskler, ledbånd. Disse kosttilskud indeholder en stor mængde afbalancerede mikronæringsstoffer, hvilket er meget vigtigt for seriøse atleter og mennesker, der nøje overvåger deres udseende og sundhed. Således bliver det klart, at moderne producenter af sportsernæring har forsøgt at dække alle de problemer, der opstår både for uerfarne atleter og for hajer af alle slags tunge belastninger. Kontraindikationer, som ofte kan høres fra de uindviede, viser sig at være fuldstændig uberettigede, hvilket er blevet bevist af fagfolk fra deres egen erfaring. Det er kun at vælge den rigtige madtype korrekt til det forventede resultat og nøje overholde de brugsregler, der er beskrevet på producentens emballage og officielle websteder.

Populær af emne.