Yoga: Typer, Formål

Yoga: Typer, Formål
Yoga: Typer, Formål

Video: Yoga: Typer, Formål

Video: Yoga: Typer, Formål
Video: YogAI: инструктор по йоге на базе TensorFlow - Сделано с TensorFlow.js 2023, November
Anonim

Yoga, oversat fra sanskrit, er kontemplation. I det gamle Indien var det en integreret del af religiøs overbevisning og filosofisk lære. Yoga er et middel til at kende sig selv og blive fri fra den materielle verdens begrænsninger. Systemet med metoder og øvelser, der udgør yoga, gør det muligt for en person at få kontrol over sit sind og krop.

Yoga: typer, formål
Yoga: typer, formål

Læren opstod for omkring 5000 år siden. Yoga kræver ikke, at den er dygtig til at tilstå nogen bestemt religion, men den udviklede sig under indflydelse af sådanne religioner som hinduisme, taoisme, buddhisme. Af de mange typer yoga kan der skelnes mellem to hovedområder - dette er hatha yoga, som er mere fokuseret på fysisk udvikling og raja yoga - en vægt på meditation og åndelig udvikling.

Ikke alle kan øve yoga seriøst. Folk stoppes af diætbegrænsninger og manglende evne til hurtigt at mestre teknikken til hyperventilation af lungerne og åndelig vækst. Men på trods af vanskelighederne vokser antallet af neofytter hvert år. En af de mest almindelige fejl er forsømmelse af åndelig praksis, ønsket om at forbedre helbredet og tabe sig uden meditation samt åndedrætsøvelser. Dette er opfattelsen af dem, der betragter yoga som bare en form for motion. Evnen til at kontrollere din fysiske og mentale tilstand kommer kun gennem hårdt arbejde.

Billede
Billede

Hvis du leder efter yoga for at forbedre din kondition, er hatha yoga det bedste valg. Hendes øvelser giver mulighed for at reducere vægten og ændre din figur. Dette er en unik teknik, der påvirker hele kroppen. Åndedrætsøvelser normaliserer blodcirkulationen, har en gavnlig virkning på svage blodkar (åreknuder, gigt, rygmarvssygdomme og andre sygdomme).

Vegetarisme i yoga er ikke et dogme. Der er ikke noget direkte forbud mod at spise kød, men efter to eller tre års træning ændrer en person selv sin diæt. Det samme princip gælder meditation og åndedrætsøvelser. Langsigtet praksis giver harmonisering af sjæl og krop og vækker en persons sovende evner. Det sætter alle indre organer i orden, træner alle muskler og gendanner også rygsøjlens struktur.

Målet med hatha yoga er selvkontrol af dig selv og din krop. Det er umuligt at opnå harmoni mellem krop og sjæl uden disciplin. Det første trin i yoga er daglig praksis, så kroppen vænner sig til et bestemt niveau af stress. Det andet trin er vejrtrækningsarbejde. Åndedrætsarbejde bør ikke behandles som noget sekundært eller unødvendigt.

Anbefalede: