Hvad Er De Typer Skiløb

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er De Typer Skiløb
Hvad Er De Typer Skiløb
Video: Hvad Er De Typer Skiløb
Video: How To : Ski Types 2023, Februar
Anonim

Skiløb er en af ​​de mest populære og tilgængelige for alle former for sport. Takket være skiløb kan du markant øge indikatorerne for styrke, smidighed og udholdenhed. Skiløb har en gavnlig virkning på menneskers sundhed og holder det i god form. Der er flere typer skiløb.

Alle kan stå på ski, uanset alder
Alle kan stå på ski, uanset alder

Skiløb

Langrend er en cyklisk sport. De er skiløb i forskellige længder på specielt forberedte baner. Langrend har følgende sorter:

- Splitstart, hvor atleterne starter med et bestemt interval, normalt 30 sekunder, og resultatet af løbene beregnes som forskellen mellem sluttid og starttid.

- Massestart, hvor atleterne starter sammen. Resultatet af løbene er atleternes sluttid.

- Forfølgelsesløb. I dette tilfælde afholdes konkurrencerne i flere faser, hvorefter hver position ifølge det opnåede resultat bestemmes startpositionen på det nye trin.

- Relæløb. Denne langrend er en holdkonkurrence. Hver af dem består af 3-4 faser. Der er 3-4 atleter i holdet, der videregiver stafetten til hinanden efter at have afsluttet deres etape.

- Individuel sprint, i henhold til reglerne for, hvor konkurrencen begynder med den kvalificerende fase. Den, der har bestået kvalifikationen, deltager i de sidste faser af sprinten.

- Holdsprint, som afholdes som et stafetløb med hold på to deltagere, skiftevis skifte hinanden efter et bestemt antal omgange på banen.

Stå på ski

Alpint skiløb er en nedstigning fra et bjerg langs en rute markeret med en speciel port. Til dette anvendes specielle alpine ski, som er tungere, kortere og bredere end racingski. I denne sport bestemmes altid klare parametre for sporets længde, højdeforskellen og antallet af installerede porte. Der er flere typer skiløb:

- Slalom: passerer et spor 450-500 m langt med et lodret fald på 60-150 m; atleten er forpligtet til at køre gennem alle etablerede porte.

- Superkæmpe: I modsætning til almindelig slalom er sporet længere her, der er flere højdeforskelle og antallet af porte, og aflastningen er mere forskelligartet (bump, hældning, fald); alt dette gør det muligt for atleter at udvikle stor fart.

- Kæmpe slalom: porten installeres endnu oftere end i superkæmpen, hvilket kræver mere dygtighed fra atleterne, når de passerer ruten.

- Parallel Slalom: to ryttere konkurrerer på samme tid på de samme parallelle baner.

- Downhill: den hurtigste og farligste type alpint skiløb, hvor hastigheder på op til 140 km / t udvikler sig på bestemte strækninger.

- Kombination: Ved at kombinere ned ad bakke og slalom bestemmes vinderen af ​​summen af ​​mindre tid i de to discipliner.

Skihop

Skihop er en blanding af springflyvning på specielle skivinger. Efter at have spredt sig fra bjerget og startet fra jorden forsøger atleten at regulere flyvningen med skiflyene, mens den ligesom ligger på en usynlig støtte og kun skiller sig fra den ved landing.

Ski nordisk

Kombineret skiløb, også kaldet nordisk kombination, kombinerer skihop og langrend. Atleter foretager to springforsøg fra et 90 meter springbræt, hvis point er lagt sammen, og deltager derefter i et 15 km freestyle løb.

Snowboard

Snowboard er en disciplin, hvor øvelser udføres på en særlig ski (snowboard). Der er flere typer sportsgrene:

- Parallel kæmpeslalom: To atleter konkurrerer på samme tid på de samme parallelle baner.

- Parallel Slalom: Forskelle fra Parallel Giant Slalom i en kortere kurslængde.

- Snowboardkryds: der er visse krav til banen, som skal indeholde et tilstrækkeligt antal aflastningstal, der gør det muligt for atleter at øge deres hastighed, mens de passerer afstanden. Først afholdes den kvalificerende fase og derefter den sidste.

- Stor luft: Efter acceleration fra en høj højde udfører atleten mange tricks under flyvning.

- Half-pipe: sporet er en sne-tagrender (halv-pipe betyder "halv pipe"), der glider langs som fra kant til kant, atleter udfører spring og andre akrobatiske tricks.

- Slopestyle: atleter navigerer på en bane med mange forhindringer (rækværk, springzoner osv.).

Freestyle

Freestyle oversættes som "freestyle" og repræsenterer udførelsen af ​​forskellige tricks og spring på ski. Opdelt i flere discipliner:

- Skiakrobatik: på et specielt springbræt skal atleter udføre flere spring og akrobatiske elementer.

- Mogul: atleter går ned ad skråningen, hvorpå mogler eller høje er forskudt; hver atlet udfører to spring fra trampolinerne på banen; hastighed, nedstigningsteknik og spring tages i betragtning.

- Skicross: løb på et skispor med mange spring, bølger og sving; kvalifikationen udføres først og derefter de sidste faser.

- Halfpipe: på et specielt spor i form af en tagrender viser atleter forskellige tricks; Der tages hensyn til deres kompleksitet, teknik og udførelsesrenhed.

Ud over rent skisport er der discipliner, der inkluderer skilementer:

- skiskydning, - skiturisme

- orientering skiløb

- bjergbestigning på ski.

Populær af emne.