Sådan Falder Du Ordentligt På Skiløb, Skøjteløb Og Snowboarding

Indholdsfortegnelse:

Sådan Falder Du Ordentligt På Skiløb, Skøjteløb Og Snowboarding
Sådan Falder Du Ordentligt På Skiløb, Skøjteløb Og Snowboarding

Video: Sådan Falder Du Ordentligt På Skiløb, Skøjteløb Og Snowboarding

Video: Sådan Falder Du Ordentligt På Skiløb, Skøjteløb Og Snowboarding
Video: What is harder to learn? Skiing vs Snowboarding 2024, April
Anonim

Skiløb og snowboarding fra bjergskråningerne, skøjteløb på skøjtebaneens glatte overflade - alt dette giver os en storm af positive følelser og … slid, brud, blå mærker og forstuvninger. Men problemer kan undgås, hvis du følger nogle enkle regler for opførsel, mens du praktiserer vintersport.

Sådan falder du ordentligt på skiløb, skøjteløb og snowboarding
Sådan falder du ordentligt på skiløb, skøjteløb og snowboarding

Selv professionelle skiløbere, snowboardere og skatere ender undertiden med at blive såret. Hvad kan vi sige om amatører og begyndere! Og det vil ikke være dårligt, hvis det sjove tidsfordriv slutter med en almindelig skade eller forstuvning. Meget ofte ender nyankomne i en hospitalsseng med hovedskader, brud. Forkert valgt udstyr, forhindringer på banen, kollisioner eller simpelthen ikke tæt nok snørebånd på skistøvler eller skøjter kan fremkalde fald og skade.

Tips til skiløbere

Skibindinger skal justeres af en professionel - for stramt løsnes ikke, når de falder, og så er der stor risiko for at knække benet eller blive ramt af en ski på hovedet eller kroppen. Og hvis bindingerne er svage, så kan ski simpelthen flyve væk under nedstigningen, hvilket også er fyldt med skader.

Det er bydende nødvendigt at bære et komplet beskyttelsessæt - en hjelm, knæpuder, specielle puder på lårene. Men selvom du har hjelm på, skal du prøve at få fat i hovedet med hænderne, når du falder, for at forhindre en stærk påvirkning af skråningen.

Når du falder ned, skal du kontrollere hastigheden og ikke accelerere for meget. Begyndere rådes til ikke at komme ned fra høje skråninger.

Du skal falde korrekt. Du skal prøve at smide skistave så langt som muligt, trykke dine hænder tæt mod kroppen og ikke strække dem foran dig.

Sådan falder snowboardere

Snowboardere går ned ad skråningen sidelæns, og hovedbelastningen falder som regel på benet foran. Når det falder, falder det første slag lige på dette ben og haleben, tilbage. Når man falder, skal snowboarderen krølle sig sammen til en kugle, tage et embryos stilling.

Elementær pleje på banen hjælper med at undgå at falde ned fra mirakelbrættet. Når du drejer, skal du se dig omkring - der er ingen risiko for at skære en anden atlet.

Du kan kun stoppe mod skråningen for at sikre dig, at ingen andre kommer ned. Du skal klatre op eller hvile på siden af banen, ikke i midten.

Det forreste ben skal fastgøres til snowboardet med et specielt kabel, der ikke tillader det at "løbe væk" fra ejeren under nedstigningen.

Tips til skøjteløb

Begyndende skatere skal bære et beskyttelsessæt, inden de går ud på isen.

Støvlerne skal snøres korrekt: tæerne skal være relativt "fri", men anklen og vristen skal være tæt bundet med snøringen. En utilstrækkelig stramning af ankelleddets ubalance selv erfarne skatere.

Når du bevæger dig, skal benene på knæene være bøjet, og kroppen skal vippes fremad. Denne position af kroppen hjælper med at undgå skader på hoved og rygsøjle i tilfælde af et fald.

Hvis du skal falde på skøjter, så fald på din side. I tilfælde af at du falder fremad er du nødt til at slappe af kroppen så meget som muligt og prøve at efterligne fiskens bevægelser og erstatte løbere fra håndfladerne og underarmene som støtte.

Anbefalede: