Hvorfor Falder Kæden Af på En Cykel

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Falder Kæden Af på En Cykel
Hvorfor Falder Kæden Af på En Cykel

Video: Hvorfor Falder Kæden Af på En Cykel

Video: Hvorfor Falder Kæden Af på En Cykel
Video: Rensning cykelkæde uden kæderenser 2024, April
Anonim

Cyklen er den mest miljøvenlige og meget populære transportform. Dens største fordel er bærbarhed. Men ligesom andre køretøjer er en cykel udsat for slitage på dens komponenter.

Hvorfor falder kæden af på en cykel
Hvorfor falder kæden af på en cykel

Svag spænding

Cykelkæden flyver primært på grund af svag spænding. På nyere cykelmodeller udstyret med en speciel strammer er tilbagetrækningsprocessen automatisk. Sandt nok kan kæden på sådanne cykler flyve væk på grund af en fejl i skiftemekanismen. Prøv at udskifte kablet på skifteren. Hvis dette ikke hjælper, skal du udskifte selve kontakten helt.

På ældre modeller spændes kæden med hånden. Skru baghjulet ud, og stram det, mens du justerer hjulets position. Det er ikke værd at stramme for meget, kæden kan gå i stykker under driften af cyklen. Efter denne procedure skal du smøre den ordentligt. Dette forlænger kædemekanismens levetid.

Deformation af baghjul

En anden grund til, at kæden falder af, er deformationen af baghjulet. Ellers en almindelig "otte". Det påvirker også køretøjets håndtering og bremseevnen. Især en sådan deformation har en skadelig virkning på bremsemekanismen af fælgtypen.

For på en eller anden måde at påvirke denne situation skal du stramme strikkepindene. De skal strammes, indtil de alle er lige stramme. Når de er justeret korrekt, skal alle eger afgive den samme lyd, når de rammes. Hvis denne procedure ikke hjælper, og fælgen ikke retter sig, er det bedst at udskifte hjulet med et nyt.

Hovedforbindelsens krumning

Den næste grund tæt på den forrige er deformationen af hovedleddet, der er placeret på pedalen. Fjern pedalen, og prøv at justere den. For at gøre dette skal du lægge det på en hård, helst metaloverflade og ramme krumningen med en hammer. Vanskeligheden er, at dette link ikke kan adskilles fra pedalen. Men denne faktor komplicerer kun genoprettelsesprocessen og gør det ikke umuligt.

Funktionsfejl i tromlebremser

En funktionsfejl i tromlebremserne kan være en anden årsag til kædeslæk. Det hele handler om lejerne der. Med kraftigt slid begynder cyklen at "gå glip af", og på grund af dette falder kæden uendeligt af. For at slippe af med dette problem skal du fjerne baghjulet og skru bundbeslaget af. For at gøre dette skal du løsne møtrikken på den ene side og fjerne proptrækket på den anden. Saml derefter alle resterne af det gamle leje og læg en ny. Inden vognen monteres igen, skal vognen og hjulets indre tromle smøres med glæde. Litol er meget velegnet som smøremiddel. Det bevarer sine smøreegenskaber godt i lang tid, selv ved intensiv køretøjsbrug.

Anbefalede: