Hvorfor Er øvelsen "cykel" Nyttig?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Er øvelsen "cykel" Nyttig?
Hvorfor Er øvelsen "cykel" Nyttig?

Video: Hvorfor Er øvelsen "cykel" Nyttig?

Video: Hvorfor Er øvelsen "cykel" Nyttig?
Video: Første MTB - Hvad skal jeg vælge ?? og hvad er lige meget? 2023, Oktober
Anonim

Øvelsen "cykel" findes ikke kun effektiv af amatører, der regelmæssigt går i sport, men også af professionelle atleter. Dens enkelhed i udførelse og fremragende resultater gør det uundværligt for et træningsprogram både i gymnastiksalen og derhjemme.

Øvelsen
Øvelsen

Effektivitet af "cyklen"

Moderne fitnesscentre er udstyret med en række simulatorer, der er designet til alle muskelgrupper, men ingen har travlt med at nægte den "cykel", der er kendt for mange fra skoletræning eller sportsklubber. "Cykel" er en øvelse fra kategorien "billig og munter": den kræver ikke særlig sportsuddannelse eller god fysisk form, den udføres uden noget udstyr - undtagen måske en måtte - og er ekstremt enkel at udføre.

Når du arbejder med denne øvelse, er musklerne i hofter og ryg involveret såvel som pressen: rectus abdominis og skrå muskler. Sidstnævnte er især værdifuld for kvinder - således dannes en mejset tynd talje.

Regelmæssig ydeevne af "cyklen" med stigende belastninger - dette er nødvendigt for at opbygge kroppen, da kroppen med en konstant lige belastning tilpasser sig og fryser uden fremskridt - det bidrager til tegningen af en smuk, præget presse. Pressens muskler vokser praktisk talt ikke, dette er usædvanligt for dem, men kroppens kvalitet forbedres mærkbart. En flad, tonet mave kan opnås ved at øve tre til fire dage om ugen i kun 15 minutter om dagen, det vigtigste er regelmæssighed i flere måneder. Et par uger giver selvfølgelig ikke noget synligt resultat, men dette gælder stort set enhver øvelse.

"Cykel" har en positiv effekt på stofskifte, tarmfunktion og generel tone.

Et andet vigtigt plus af "cyklen" - det forårsager ikke nogen skade på kroppen, det kan udføres i alle aldre, kun gravide kvinder bør afstå. Resten af "cyklen" har ingen begrænsninger. Denne øvelse anbefales især til patienter med åreknuder og prostata adenom, da det hjælper med at genoprette blodcirkulationen i benene og bækkenorganerne og toner blodkarrene.

Udfører en "cykel"

Lig på gulvet eller tæppet, sænk din nedre del af ryggen og pres fast mod det; hænderne skal holdes bag hovedet og ikke lukkes i en "lås"; bøj dine knæ i en 45 graders vinkel. Åndedræt er jævn. Berør derefter skiftevis venstre knæ med højre albue - den højre er lidt udstrakt og forbliver hængende - og omvendt. Brug dine skulderblad på det laveste punkt for at røre gulvet. To til tre sæt på ti reps skal være tilstrækkelige.

Du kan kun øge belastningen ved at bremse øvelsen.

Husk, at den korrekte udførelse af "cyklen" indebærer rolig vejrtrækning, ryggen presses mod gulvet - skulderbladene er hævet - og skuldrene, der ikke falder til gulvet og konstant er i luften. Ligesom benene: mens knæet på det ene ben er bøjet, forbliver det andet ben hævet.

Udførelsen af "Cyklen" varierer lidt: hvis belastningen ikke er tilstrækkelig, kan du bruge vægtene eller udføre den i poolen og læne sig mod siden - i den ene eller den anden retning. Vand vil have en yderligere effekt, hvilket øger effektiviteten af øvelsen.

Anbefalede: