Sådan ændres Kæden

Indholdsfortegnelse:

Sådan ændres Kæden
Sådan ændres Kæden

Video: Sådan ændres Kæden

Video: Sådan ændres Kæden
Video: Sådan skærper du kæden på din motorsav 2024, Kan
Anonim

For den mest almindelige landevejscykel, med et kædehjul foran og en bagpå, kan en kæde vare næsten evigt. Men jo flere gear en cykel har, jo tyndere skal kæderne være for nøjagtigt at matche tandhjulene. På disse cykler er kædekassettesystemet mindre sejt og mere modtageligt for slid. Så kæderessourcen til 6-stjernede cykler er cirka 4, 5-6, 5 tusind kilometer, men kæden til en kassette med 8-10 stjerner skal skiftes næsten hver 1-1, 5 kilometer.

Det er bedre at ændre kæden i en cirkel
Det er bedre at ændre kæden i en cirkel

Instruktioner

Trin 1

For at finde ud af, om kæden er slidt eller ej, skal du placere den på det tredje tandhjul (det største) og derefter prøve at trække kæden med fingerspidserne væk fra tandhjulet. Hvis to tænder på stjernen bliver helt synlige - kæden er slidt, tre tænder - kæden dræbes.

Trin 2

Et tegn på, at kassetten eller kæden er meget slidt, er også kæbet i kæden, når du kører, selv når den er smurt. Hvis kæden afgiver sådanne lyde selv uden belastning, er den meget slidt.

Trin 3

Og her er en anden måde at kontrollere kæden for slid på, mere præcis: tag en lineal og mål på kæden afstanden mellem midten af en hvilken som helst pin og midten af den 24. pin efter den. Hvis resultatet er 304,8-306,4 mm, er kæden fint. Hvis resultatet er 306, 4-307, 9 mm, er kæden slidt og skal udskiftes. Når måleresultatet bliver mere end 307,9 mm, betyder det, at kæden og kassetten er slidte og muligvis endda hele systemet.

Trin 4

Hvis du "vinder" mere end 3-4 tusind km pr. Sæson, skal kæderne udskiftes. Kassetten har en ressource 2-3 gange længere end kædens ressource, men jo mere slidt kæden er, desto hurtigere ødelægger den kassetten. Hvis du kører 300-500 km med en slidt kæde, bliver du nødt til at smide den ud sammen med kassetten.

Trin 5

For at øge kædenes og kassettens ressourcer, råder vi dig til ikke at vente, indtil kæden er slidt op og begynder at "spise" kassetten, men at ændre kæden på forhånd. Skift derefter kæden igen, start derefter i en cirkel fra den første og så videre.

Trin 6

Fjern og læg kæden til side efter kørsel 500-600 km. Anbring den nye kæde i samme afstand. Så den tredje. Derefter skal du vælge den korteste kæde og køre den i yderligere 500-600 km osv. Når du har skiftet kæderne tre gange, skal du smide dem væk med kassetten.

Anbefalede: