1988 Vinter-OL I Calgary

1988 Vinter-OL I Calgary
1988 Vinter-OL I Calgary
Video: 1988 Vinter-OL I Calgary
Video: Vinter-OS 1988, Calgary - 4x10 km sammandrag 2023, Februar
Anonim

På IOC's 88. session i Baden-Baden modtog den canadiske by Calgary retten til at være vært for de olympiske vinterlege XV. Dette var det tredje forsøg fra repræsentanterne for byen, og det blev kronet med succes for anden gang. Sportsprogrammet i 1988-spillet blev udvidet i sammenligning med den forrige Olympiade med syv discipliner på én gang, derfor steg den samlede varighed af konkurrencen til 16 dage.

1988 Vinter-OL i Calgary
1988 Vinter-OL i Calgary

Især til OL i Calgary og den nærliggende by Canmore blev der bygget fem nye sportsfaciliteter, og flere eksisterende blev rekonstrueret. XV Olympiske vinterlege blev officielt åbnet den 13. februar 1988 på McMahon City Stadium. Før det gik det olympiske fakkelrelæ gennem landet i 88 dage - fakkelen rejste 18 tusind kilometer ikke kun i løbernes hænder, men også på snescootere og hundeslæder. Det var et af de længste relay-løb i fakkel i vinter-OLs historie.

1988-legene blev, ligesom de foregående, afholdt med den ubestridelige ledelse af atleter fra Sovjetunionen og DDR. Denne gang var de sovjetiske olympiere i stand til at omgå de tyske både i antallet af priser (29 mod 25) og i deres kvalitet (yderligere 2 guldmedaljer). Af de 11 højeste standardmedaljer vundet af sovjetiske atleter blev fem vundet i langrend for mænd og kvinder. I begge discipliner for par kunstskøjteløb blev de første og andenpladser indtaget af repræsentanter for Sovjetunionen. Sovjetunionens landshold vandt igen i hockeyturneringen. DDR's atleter havde ingen lige i rodesport - i tre discipliner vandt de seks priser ud af ni og mistede et sølv og en bronze til deres naboer fra Vesttyskland og kun en bronze til den sovjetiske atlet. Olympians fra Østtyskland adskilte sig også i hurtige skøjteløbskonkurrencer og vandt et forbandet dusin medaljer i dem.

Amerikanske atleter klarede sig endnu dårligere end ved de tidligere OL i Sarajevo. Med hensyn til antallet af medaljer var det amerikanske hold på niende plads efter at have vundet tre priser inden for hurtigskøjteløb og kunstskøjteløb. Værterne for de 15 vinterlege fik en medalje mindre, men der var ingen guld blandt dem. I alt blev 46 sæt præmier spillet, og mere end 1400 atleter fra 57 lande konkurrerede om dem.

Populær af emne.