Hvor Vinter-OL 1988 Blev Afholdt

Hvor Vinter-OL 1988 Blev Afholdt
Hvor Vinter-OL 1988 Blev Afholdt

Video: Hvor Vinter-OL 1988 Blev Afholdt

Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2022, December
Anonim

I 1988 var vinter-OL hovedstad den by, der længe havde søgt denne ære. Dette er ikke første gang kampene afholdes i Canada. Før det fandt de sted i Montreal, og i 1988 kom turen til byen Calgary.

Hvor vinter-OL 1988 blev afholdt
Hvor vinter-OL 1988 blev afholdt

Sessionen i Den Internationale Olympiske Komité, dedikeret til valget af hovedstaden ved legene i 1988, var blevet afholdt syv år tidligere, i 1981. De vigtigste kandidater var byerne Calgary, Falun (Sverige) og Cortina D'Ampezzo (Italien). Den italienske by har tidligere været vært for spil, som måske ikke virkede til sin fordel. På samme tid blev det canadiske bud også bemærket på grund af de gode vejrforhold i området.

Vintersportscentret og den olympiske park samt en række andre sportsfaciliteter blev bygget specielt til legene i Calgary. Dette gav byen mulighed for at være vært for mange sportslige og kulturelle begivenheder efter OL.

Spillene varede fra 13. til 28. februar. I alt deltog hold fra 57 lande i Olympiaden. Nogle af dem, såsom Fiji, Guam, Jamaica, Guatemala og Antillerne, sendte deres atleter til vinter-OL for første gang.

Den første plads i antallet af medaljer i konkurrencer blev taget af Sovjetunionen. Skiløbere og skiskyttere fra USSR viste sig at være de bedste. DDR-holdet blev det andet med en lille forsinkelse. Slæderne og skatere i denne tilstand viste sig at være særligt stærke.

Tredjepladsen blev taget af det schweiziske landshold. Skiløbere i denne stat har vundet det største antal medaljer i denne sport.

De Forenede Stater udførte ganske moderat. Deres atleter var kun på 9. plads. Generelt afspejlede dette magtbalancen i den tids sport. Det amerikanske hold klarede sig bedst ved sommerlegene, især inden for atletik.

Canada, der er vært for spillene på dets territorium, tog 13. pladsen. Hun vandt ikke en eneste guldmedalje, hvilket begrænsede sig til sølv og bronze. De andet placeringer blev indtaget af canadierne, der optrådte i mænds og kvinders kunstskøjteløb, og bronze blev vundet af et par, der optrådte i isdans og to alpine skiløbere.

Populær af emne.