Hvad Er CrossFit Og Hvordan Man Begynder At Gøre Det

Hvad Er CrossFit Og Hvordan Man Begynder At Gøre Det
Hvad Er CrossFit Og Hvordan Man Begynder At Gøre Det

Video: Hvad Er CrossFit Og Hvordan Man Begynder At Gøre Det

Video: Hvad Er CrossFit Og Hvordan Man Begynder At Gøre Det
Video: Hvorfor skal man varme op? 2024, Kan
Anonim

I dag tilbyder fitnessbranchen et stort udvalg af alle slags træningskomplekser, og det ser ud til at finde noget nyt til dig selv er ikke så let, men det er stadig muligt. CrossFit er et ungt, men allerede sindssygt populært træningssystem i mange lande i verden. I Rusland har denne retning udviklet sig for ikke så længe siden, men på trods af dette vinder den hurtigt popularitet.

Hvad er CrossFit, og hvordan man begynder at gøre det
Hvad er CrossFit, og hvordan man begynder at gøre det

CrossFit stammer fra USA. Oprindeligt blev det brugt til at uddanne brandmænd, men med tiden gik dette system ud over dette erhverv og dannede en hel sportsretning. Nu overalt i verden deltager hvert år atleter i CrossFit-konkurrencer. I Rusland er konkurrencen blevet afholdt siden 2012 og tiltrækker flere og flere deltagere hvert år.

CrossFit er en cirkulær sløjfe med definerede øvelser, der skal udføres på kort tid. Samtidig er der specifikke funktioner, der adskiller CrossFit fra anden kredsløbstræning:

- systemet med disse øvelser består af 3 hovedelementer - gymnastik, atletik og aerobic, der udvikler fingerfærdighed, styrke og udholdenhed hos en atlet.

- på samme tid udføres øvelserne ikke adskilt fra hinanden, men repræsenterer en vis funktionel træning, der harmonisk kombinerer både enkle øvelser (gynger, lunger, springtov osv.) og tunge (bænkpress, ryk, deadlifts, osv.)). Kardioøvelser (løb, svømning osv.), Der udvikler udholdenhed, er en integreret del af øvelsen, som du ikke kan undvære i crossfit.

er ikke et specialiseret fitnessprogram, det bærer ikke et konkurrencepræget aspekt. Dette er en slags optimering af menneskelige evner i det fysiske plan (udholdenhed, styrke, fleksibilitet, nøjagtighed, smidighed, magt) og deres kombinationer (styrke + smidighed, fleksibilitet + balance osv.).

Idéen med CrossFit bærer en hel sportsfilosofi. Dette koncept har harmonisk blandet sig ind i den moderne livsrytme og er en fremragende metode til at forbedre ikke kun generel fysisk kondition, men også fasthed i ånden og karakteren.

Næsten alle kan begynde at øve sig på CrossFit-systemet, hvis de har et stort ønske. Baseret på individuelle fysiske data vælges et indledende træningssystem. Til træning i dette system er det bedst at kigge efter specialiserede crossfit-motionscentre og arbejde med en personlig træner. Samtidig er det bedst at behandle træningsprocessen ansvarligt med godt humør og tålmodighed. Derefter kan du med forbehold af regelmæssighed ikke kun få en smuk og stærk krop og styrke dit helbred, men også uddanne viljestyrke og temperere din karakter.

En nybegynder eller en person, der lige har besluttet at begynde at mestre CrossFit-systemet, skal forstå, at det for dette er nødvendigt at have en vis indledende fysisk træning. Sporten er meget høj, og mange øvelser udføres med tilstrækkelig styrke. Derfor, hvis en person ikke har særlig træning, er det værd at starte træningen kun efter en lægeundersøgelse og under tæt coachingvejledning. Skynd dig ikke og gør alt på én gang. Kun en gradvis korrekt fordeling af fysisk aktivitet kan give fremragende resultater senere og bringe et nyt fysisk niveau.

Inden du går på jagt efter et motionscenter og en træner til CrossFit, kan du prøve kredsløbstræning derhjemme og evaluere din fysiske form. Dette er et sæt enkle øvelser, der ikke kræver noget specielt udstyr og er tilgængelige for enhver person:

- squats med håndvægte op til 10 kg (10 gange);

- push-ups fra gulvet (for piger er det muligt fra knæene, 10 gange);

- lunges med et skridt bagud med vægt (10 gange)

- trækkraft af håndvægte op til 10 kg i en bøjet position af kroppen (10 gange);

- øv på pressen (10 gange).

Det er nødvendigt at gennemføre 3-4 tilgange uden pauser og hvile i en cirkulær tilstand.

Til udholdenhedsopvarmning kan du bruge løb i en cirkel, cykle eller hoppe reb. I sidstnævnte tilfælde kan du indstille målet enten at udføre øvelsen i et bestemt tidsrum eller at udføre et bestemt specificeret antal spring. For at komplicere opgaven - at gennemføre et bestemt antal spring i den tildelte tidsperiode.

En sådan træning vil forberede kroppen til tunge belastninger.

Når du træner, skal du sørge for at overvåge dit velbefindende og forhindre en overdreven stigning i puls. Du skal beregne pulsen i begyndelsen og efter kredsløbstræningen. For begyndere bør stigningen fra den oprindelige ikke være mere end 75%. Inden for et minut skal pulsen falde til tallet - den indledende + 20%.

Anbefalede: