Hvordan Var De Olympiske Lege I 1988 I Calgary

Hvordan Var De Olympiske Lege I 1988 I Calgary
Hvordan Var De Olympiske Lege I 1988 I Calgary

Video: Hvordan Var De Olympiske Lege I 1988 I Calgary

Video: Hvordan Var De Olympiske Lege I 1988 I Calgary
Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2023, November
Anonim

Den canadiske by Calgary blev valgt som hovedstad for XV Olympiske Vinter-OL 1988. Denne ret kom ikke let til ham - byen anvendte tre gange. Canadas rivaler i sidste kamp var Italien og Sverige.

Hvordan var de olympiske lege i 1988 i Calgary
Hvordan var de olympiske lege i 1988 i Calgary

Calgary brugte tid og investeringer meget kompetent, de største sportsfaciliteter blev bygget - Olympic Oval og Canadian Canadian Park. Den første blev en legeplads for hockey og hurtigskøjteløb, og den anden var vært for konkurrencer i rodel, langrend, skihop og snowboarding. Efter afslutningen af spillet blev faciliteterne træningsbaser for atleter og rekreative områder for byfolk og turister.

Olympiens emblem var et ahornblad stiliseret som en snefnug, et symbol på Canada. Spilets maskotter var figurerne fra to isbjørne, Heidi og Howdy. Åbningstalen ved åbningen af de olympiske vinterlege i Calgary blev leveret af Canadas guvernør, Jeanne Sauve.

Denne Olympiade blev deltaget af 1.423 atleter fra 57 lande. For første gang kom atleter fra så varme lande som Antillerne, Guatemala, Fiji og Jamaica til vinterlege. Dette var det sidste OL, hvor Sovjetunionens landshold og to tyske landshold spillede. 46 sæt priser blev spillet i 11 sportsgrene.

OL i Calgary blev husket for de nye sportsgrene, der blev præsenteret af demonstrationspræstationer. Disse er freestyle, short track og curling, som blev fuldgyldige olympiske discipliner ved de næste spil. Derudover blev der for første gang inkluderet nye skidiscipliner i programmet - alpin skiskydning og superkæmpeslalom. Kvinder konkurrerede for første gang i en afstand af 5000 meter i hurtigskøjteløb.

De olympiske lege i Calgary fik et nyt 16-dages format, der stadig er i brug i dag. Ved dette OL blev flere teknologiske sportsinnovationer testet - "lette" vinylskøjter og forbedret design af bobs og slæder.

Spillets helte var den finske springer Matti Nyukanen og hurtigløberen fra Holland Yvonne van Gennip, der vandt tre guldmedaljer. Den sovjetiske skiløber Tamara Tikhonova, den schweiziske skiløber Freni Schneider, den svenske skiløber Gundé Svan, den svenske skater Thomas Gustafson og den italienske skiløber Alberto Tomba vandt to guldmedaljer hver. I bobsledturneringen debuterede prins Albert af Monaco.

I den samlede holdkonkurrence tog USSR-landsholdet førstepladsen og tog 29 medaljer, hvoraf 11 var guld. Den anden var atleterne i DDR, og den tredje var det schweiziske landshold. Spillets værter begrænsede sig til 5 medaljer, blandt hvilke der ikke var nogen guld.

Anbefalede: