Bordtennis Regler

Indholdsfortegnelse:

Bordtennis Regler
Bordtennis Regler

Video: Bordtennis Regler

Video: Bordtennis Regler
Video: Bordtennis regler 2023, December
Anonim

I dag er bordtennis en velkendt og meget populær sport. Der er ingen aldersbegrænsninger for sådan underholdning, forberedelsen af deltagerne og deres fysiske data er ikke vigtige. Betydningen af bordtennis er klar: du skal bare kaste bolden med en ketcher over nettet på bordet. Selve spillereglerne er ret enkle.

Bordtennis regler
Bordtennis regler

Hvad du har brug for for at spille bordtennis

Både to og fire deltagere kan spille bordtennis. For at gennemføre det skal du finde en kugle, et bord, et net og 2 ketsjere eller gå til et fitnesscenter, der er specielt udstyret til dette spil. Dens omkostninger kan variere, men de er normalt små.

Bordtennisregler: hvad er vigtigt at vide

Inden starten på et bordtennis spil, bestemmer spillerne, hvem der får den første serv. Til dette bruges partier ofte. Imidlertid udføres nogle gange en række skud, hvilket resulterer i, at den spiller, der scorede bolden, bliver serveren. Efter servering skal bolden flyve over uden at ramme nettet, ramme modstanderens side og hoppe en gang, og så kan den rammes.

Spilleren skal være bag baglinjen på bordet med sin ketcher, når han serverer. Hvis der af en eller anden grund (normalt uerfarenhed) blev foretaget en tjeneste på farten eller over bordet, betragtes den som forkert. Hvis bolden rører ved nettet eller dens rack under serveringen, gentages servicen, men pointen tildeles ikke. Ud over den samlede spilletid er "re-feeds" ikke begrænset af noget.

Umiddelbart efter at bolden hoppede til siden af spillerens bord, skal han slå den tilbage til modstanderens side. Dette er hele processen med bordtennis. Dette spil afholdes, indtil en af deltagerne laver en fejl, eller han formår at ramme bolden til modstanderens side. For nybegynderspillere passerer runder som regel meget hurtigt, men på verdensplan kæmper professionelle atleter undertiden virkelig hårde kampe.

For hver spillers fejl får hans modstander et point. Derudover kan betingelserne for at opnå point i bordtennis være:

- refleksion af bolden fra sommeren (uden at vente på rebound)

- servicefejl

- modstanderen accepterede ikke bolden;

- refleksion af bolden uden for bordet;

- modstanderen rørte bolden flere gange, mens han ramte;

- modstanderen fangede bolden på ketsjeren og kastede den tilbage til modstanderen;

- modstanderen rørte ved nettet, mens han ramte.

Retten til at tjene skal gå fra en spiller til en anden hver 2. servering.

Reglerne for spillet bordtennis giver sejren for den spiller, der formåede at score 11 point før modstanderen. I dette tilfælde skal fordelen være mindst 2 point. Hvis resultatet i løbet af spillet begyndte at svare til 10:10, ændrede deltagerne efter hvert point scoret retten til at tjene, indtil de slog modstanderen med 2 point. Efter spillet skifter deltagerne side samt retten til første service. Selve spillet består af 5-7 sådanne fester.

Bordtennis er meget energisk og opløftende. Der er mange tricks og teknikker i dette spil. Det er også muligt at bruge professionelt sportsudstyr. For eksempel kan ketcher i forskellige priskategorier og producenter afvige i deres parametre, hvilket helt sikkert vil påvirke spillet.

Det er ikke overraskende, at dyrere udstyr er mere at foretrække, fordi det giver dig mulighed for at lave forskellige finter og vendinger, hvor du kan og bør besejre dine modstandere lige fra første serv.

Anbefalede: