Sejlskibe, Deres Typer Og Egenskaber

Indholdsfortegnelse:

Sejlskibe, Deres Typer Og Egenskaber
Sejlskibe, Deres Typer Og Egenskaber

Video: Sejlskibe, Deres Typer Og Egenskaber

Video: Fyn rundt for bevaringsværdige sejlskibe 2019 2022, November
Anonim

De første sejlskibe dukkede op i Egypten omkring 3000 f.Kr. e. Dette fremgår af vægmalerierne, der dekorerer gamle egyptiske vaser. Brug af sejlet var menneskets første anvendelse af energien af ​​et naturligt element - luft.

Oprindeligt spillede sejlet rollen som en ekstra fremdrivningsanordning i tilfælde af gunstige vindretninger. Men over tid blev sejleudstyr det vigtigste, der næsten helt erstattede årerne. Efterhånden blev sejlene og bjælkerne mere komplicerede og mere varierede.

Sejlskib
Sejlskib

Sejlskibe

Med begyndelsen af ​​æraen med faraoernes dynastier (3200-2240 f.Kr.) dukkede træskibsbygning op og begyndte at udvikle sig i Egypten. Eksternt var båden en vandretur på en papyrusbåd.

Skibet havde et primitivt firkantet sejl, hvormed det kunne sejle medvind. Skibets bevæbning blev afsluttet med roårer samt en eller flere ror, fast fastgjort i oarlocks ved agterenden.

Ægypternes ældste typeskib blev fundet i 1952 i den sydlige del af Cheops-pyramiden (Khufu). Dens alder er næsten 4, 5 tusind år! Skibets halvmåneformede skrog med en forskydning på 40 tons havde en længde på 43,4 m og en bredde på 5,9 m.

Skibene fra det nye kongerige var anderledes end deres forgængere. Skibets profil blev mærkbart skarpere, bue og agterstavn blev hævet endnu højere. Bindebæltet hører fortiden til, men for at undgå at bukke skibet fortsatte skibsbyggerne stadig med at trække kablet mellem bjælkerne på bue og agterstavn.

Egyptisk sejlbåd
Egyptisk sejlbåd

Det gamle Grækenland

Det er muligt, at de gamle grækere, der var de første til at lære at dække deres både med dyrehud, opfandt sejlet - det vigtigste efter skibet kontrolværktøj.

Baseret på deres egne præstationer inden for teknologi lånte grækerne alt det bedste fra designet af de Ægæiske og fønikiske skibe. Den antikke græske flåde blev hovedsagelig bygget til krig til søs, og derfor var det blandt grækerne, at forskellene mellem handelsskibe og militære skibe - hårdføre og manøvrerbare - blev klart defineret for første gang. Skibets skrog blev malet og gnides med fedt, og under vandlinjen blev det tjæret eller beklædt med blyark.

De første krigsskibe var relativt lette skibe og havde en længde på kun 30-35 m. Afhængigt af antallet af årerækker blev der først bygget en række unirems og todelt biremer. Den sædvanlige lette unirema havde 12-15 m og havde 25 roer på hver side. Rollen af ​​en metalram på disse skibe blev spillet af et kæmpe spyd på ca. 10 meter i længden.

Gradvist har tiden ændret udseendet på krigsskibe. De vigtigste skibe i de fleste af Middelhavets flåder var triremer (grækerne kaldte dem triremer). Tre årer gav dem dette navn. Det samlede antal årer på et sådant skib nåede 170.

Grækernes handelsskibe (Lembians, Keletes og Kerkurs) forbedrede sig hurtigere end militæret. Med en længde på 20-25 m havde de en bæreevne på 800-1000 tons. På et handelsskib blev der ofte installeret to master. Hovedmasten bar et firkantet sejl fastgjort til garnet. Sand blev brugt som ballast.

Græsk sejlbåd
Græsk sejlbåd

Europæisk skibsbygning

De første sejlskibe i middelalderen dukkede op i korstogene. På dette tidspunkt dukkede sejlskibe op. De første flåder var enkeltmastede. Derefter begyndte de at blive udstyret med to enkelttræmaster. Den høje forast blev installeret helt ved skibets bue. Hovedmasten var midt i skroget og var længere end kølen.

Der var tre både i skibene og mange ankre - normalt op til tyve. Det var næsten umuligt at løfte ankeret, der vejede over et ton. Derfor foretrak søfolkene at skille sig fra det anker, der havde afsluttet sin mission, uden at fortryde at hugge anker rebet af.

Besætningerne på nogle skibe nummererede 100-150 søfolk. Sådanne skibe kunne tage ombord op til tusind passagerer. Skibene var brogede og farvede med lyse flag og vimpler.Ud over alt dette blev de dekoreret med udskårne dekorationer, havfrueskulpturer og guder. Sejlene var farvede, fra skarlagen til sort.

Sejlskibe, deres typer og egenskaber

Typerne på sejlskibe var varierede på alle tidspunkter. Ud over det originale design kan sejlbåden gennemgå ændringer på anmodning af ejeren afhængigt af sejladsforholdene eller lokale traditioner. Sejlskibe kan tage alt fra en dag til flere måneder, men langsigtet sejlads kræver nøje planlægning med opkald til havne for at genopfylde forsyningerne.

Der findes forskellige typer sejlskibe, men de har alle grundlæggende egenskaber. Hvert sejlskib skal have et skrog, spars, rigning og mindst et sejl.

Klart
Klart

Mast - et system af master, værfter, gaffer og andre strukturer designet til at rumme sejl, signallys, observationsposter osv. Masten kan være fast (master, topmøller, buesprøjte) og bevægelig (yard, gaffs, bomme).

Mast
Mast

Sejlet - propellen til et sejlskib - er et stykke stof på moderne sejlbåde - syntetisk, som er fastgjort til masten ved hjælp af rigning, hvilket gør det muligt at omdanne vindenergi til fartøjets bevægelse. Sejl er opdelt i lige og skrå. Lige sejl er i form af en ligebenet trapezformet, skrå sejl er i form af en trekant eller ulige trapesformet. Brug af skrå sejl gør det muligt for sejlskibet at bevæge sig stejlt mod vinden.

Sejle
Sejle

Typer af master

• Forast. Dette er den allerførste mast, hvis du tæller fra skibets bue.

• Hovedmast. Det er den anden struktur af denne type fra skibets bue. Det er også det højeste på to-tre-mastede skibe.

• Mizzen mast. Aktermasten, som på ethvert fartøj er den sidste mast fra foren.

Den mest almindelige klassificering af sejlskibe er efter type og antal master. Det er her navnet på typen af ​​sejlskib kommer fra. Så alle sejlskibe kan bære forskellige typer sejl i deres antal på deres master, men de falder alle i følgende kategorier:

Enmastede sejlskibe

Yal er en let rakeless sejlbåd (jolle). Masten på yalaen er en, ofte aftagelig, og kaldes forasten

Yal
Yal

Cat er et sejlskib, der er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​en mast, der føres langt foran, dvs. nær bådens bue

Kat
Kat

Sloop er et enkeltmastet søsejlskib

Slur
Slur

Tender er et enkeltmastet sejlskib med tre typer sejl på masten - opholdssejl, trisaille og topsejl

Bud
Bud

En skærer er et sejlskib med en mast med en skrå, som regel gaffrigning med to stående sejl

Skærer
Skærer

To-mastede sejlskibe

Yol er et to-mastet skib med en mizzen-mast placeret agter i nærheden af ​​rorhovedet og med skråt sejladsudstyr

Yol
Yol

Kech er et to-mastet sejlskib, der adskiller sig fra Yola ved en lidt større mizzen-mast. Derudover tegner sigterealet for den agterste mast for omkring 20 procent af det samlede sejlareal for sejlbåden. Denne funktion giver en fordel ved håndtering i stærk vind

Ketch
Ketch

Schooner (Bermuda skonnert) er et sejlskib med to master med skrå sejl

Schooner
Schooner

Brigantine er et to-mastet sejlskib med kombineret sejleudstyr, der har en direkte sejlads på formasten og skrå sejl på hovedmasten

Brigantin
Brigantin

Brig er et to-mastet sejlskib med direkte sejlbevæbning

Brig
Brig

Tre-mastede sejlskibe (multimastede sejlskibe)

Caravel - har tre master med lige og skrå sejl

Caravel
Caravel

En bark er et stort sejlskib med tre eller flere master, som har direkte sejlrigning på alle master undtagen den bageste mast, som er udstyret med skrå sejl

Bark
Bark

Barkentina (skonnertbark) - dette er som regel et sejlskib med tre eller flere master med blandet sejludstyr og har en direkte sejladsrigg kun på forasten, på de andre master er der skrå sejl

Barquentine
Barquentine

En fregat er et sejlskib med tre eller flere master med lige sejl på alle master

Fregat
Fregat

Yacht

Oprindeligt var sejlbåde hurtige, og lette skibe blev brugt til at bære VIP'er. Efterfølgende begyndte en yacht at blive kaldt en hvilken som helst sejlmotor, motor eller blot et sejlskib beregnet til turist- eller sportsformål.

De første lystbåde dukkede op i det attende århundrede. De var ret hurtige og komfortable, hvorfor rige mennesker foretrak denne type søtransport. Moderne sejlbåde har en påhængsmotor, der gør det let at manøvrere i havn og sejle i lav hastighed, selv når det er helt stille. De er opdelt i cruising (der er en kabine om bord), fornøjelse og racing.

Ud over de ovennævnte typer sejlskibe i navigationshistorien var der et stort antal andre navne, hvoraf mange er forsvundet over tid, men takket være entusiaster har nogle skibe overlevet til i dag i form af fuldt funktionelle kopier eller replikaer: korvette, fløjter, galjon, lugger, clipper, shebek, karakka, windjammer.

Klassificering af sejlskibe

efter sagstype:

• Træ.

• Plastik.

• Stål.

efter antal bygninger:

• En krop

• Dobbeltskrog (sejlende katamaraner)

• Tre skrog (sejlende trimaraner)

afhængigt af kølens anvendelse:

• Kølbåde (sådanne skibe bruger en tung køl, dette kan reducere fartøjets drift betydeligt og sænke tyngdepunktet).

• Dinghies (på sådanne lystbåde er der installeret et specielt centerboard, hvis nødvendigt kan det hæves for at reducere fartøjets træk).

• Kompromisbåde (de bruger mellemliggende designløsninger mellem jolle og kølkonstruktioner).

Gamle sejlskibe og deres navigatører fortjener vores beundring og respekt allerede nu i slutningen af ​​det 20. århundrede, hvor der findes både radarnavigation og rumsejl. Alle er menneskehedens fælles arv. Gamle sejlskibe, der har overlevet til vores tid, er blevet museer eller er placeret på museer.

Populær af emne.