Mountainbike: Egenskaber Og Funktioner

Indholdsfortegnelse:

Mountainbike: Egenskaber Og Funktioner
Mountainbike: Egenskaber Og Funktioner

Video: Mountainbike: Egenskaber Og Funktioner

Video: Mountainbike: Egenskaber Og Funktioner
Video: Mtb North Shore Trails // Why is it called that 2024, April
Anonim

Mountainbike er en mountainbike, der bruges i bjergrigt terræn. Disse cykler er opdelt i hardtails og fuld suspension, der opfylder deres opgave og er designet til at overvinde et bestemt terræn.

Ekstrem ridning på bjergskråningerne
Ekstrem ridning på bjergskråningerne

En mountainbike er et køretøj, der er i stand til at tackle vanskelige stier, op ad bakke, ned ad bakke og off-road terræn. En mountainbike kaldes ofte en mountainbike, som på engelsk betyder "mountain conqueror".

Mountainbike funktioner

Da dette køretøj drives under andre forhold end simpel kørsel på motorvejen, skal det have sine egne specifikke designfunktioner. Især rammen på en sådan cykel har særlig styrke såvel som støddæmpere på forhjulene og baghjulene. Derudover er mountainbikes bundbeslag næsten i flugt med hjulsættets nav. På grund af dette arrangement øges frigørelsen af denne type cykel, og dette har en positiv effekt på dens egenskaber. Mountainbikehjul har specielle dæk med en bredere bredde end standard og et specielt slidbanemønster, der hjælper med at øge trækkraften på hjulene på vejoverfladen.

Mountainbiken har flere hastighedsindstillinger, hvor det nedre referencepunkt giver maksimalt baghjulsmoment. Det er på grund af denne funktion, at du let kan overvinde stejle stigninger.

Typer af mountainbikes

Ifølge deres designfunktioner er mountainbikes opdelt i to grupper: hardtails og fulde ophæng. Den første type har ikke baghjulsdæmpningssystem. En sådan "hård hale" giver dig mulighed for at tage både almindelige gåture i terræn med vanskeligt terræn og gå i sport - prøve, slalom, land og cykel, gade og så videre. Derudover har hardtails en let aluminiumsramme, robuste 26- og 29-tommer hjul, mudderdæk, fælg- eller skivebremser, en smal sportssadel og ingen fendere eller stød foran. Nogle modeller har en speciel affjedringsgaffel.

Den dobbelte affjedring er udstyret med begge støddæmpere. Dette forbedrer i høj grad håndteringen af cyklen, så rytteren ikke kan distraheres af støt under kørslen. To-suspension, til gengæld adskiller sig i at tilhøre en bestemt sport. For eksempel giver dobbeltsuspensioner med kort rejse dig mulighed for at deltage i langrendsløb, hvor det vigtigste er hastighed og lethed ved at overvinde nedstigninger og opstigninger. Trailcykler er stærkere end XC, men lettere end freeride-cykler. De bevæger sig let over små sten og dråber, overvinder singtracks og blinkere.

Freeride hagesmæk er designet til aggressiv ridning. Med deres hjælp kan du udføre forskellige tricks i luften. Den tunge version af disse to ophæng er designet til at springe ned ad skråningerne og andre farlige eventyr. Downhill-cykler er de mest kraftfulde og tungeste mountainbikes, klar til enhver udfordring.

Anbefalede: