Fordelene Ved Gymnastik Efter Fødsel, Kontraindikationer

Indholdsfortegnelse:

Fordelene Ved Gymnastik Efter Fødsel, Kontraindikationer
Fordelene Ved Gymnastik Efter Fødsel, Kontraindikationer

Video: Fordelene Ved Gymnastik Efter Fødsel, Kontraindikationer

Video: Fordelene Ved Gymnastik Efter Fødsel, Kontraindikationer
Video: Træn bækkenbund efter fødsel 2024, Kan
Anonim

På barselshospitaler i vores land er der en regel: den anden dag efter fødslen begynder kvinder at gymnastik. Er det for tidligt? Nej, det er på høje tid, fordi gymnastik er et stærkt middel til at forhindre mange komplikationer efter fødslen.

Fordelene ved gymnastik efter fødsel, kontraindikationer
Fordelene ved gymnastik efter fødsel, kontraindikationer

Instruktioner

Trin 1

Under indflydelse af motion øges livmoderens muskeltonus, og udstrømningen af postpartumudledning forbedres. Og dette er meget vigtigt, da deres stagnation kan bidrage til udviklingen af betændelse i slimhinden i livmoderen, endometritis. Motion har en gavnlig virkning på tarm- og blærefunktion. Træning trækker sig hurtigt sammen og styrker musklerne i underlivet og perineum, der er blevet strakt under graviditet og fødsel, hvilket hjælper med at undgå mulig prolaps eller endog prolaps i skeden og livmoderen.

Trin 2

Systematisk gymnastik giver hurtig genopretning af styrke og arbejdskapacitet, da nervesystemet styrkes, søvn, appetit og humør forbedres.

Trin 3

Endelig er der en mere, og for en ung kvinde et vigtigt argument til fordel for gymnastik: det gør det muligt at opretholde en slank figur og fleksibilitet. Ak, mange lider under det faktum, at maven efter fødslen forbliver stor, slap, hængende. For at forhindre dette i at ske er det nødvendigt uden at spilde tid at begynde at styrke den forreste abdominale væg.

Trin 4

Nogle kvinder sætter deres håb på, at en bandage hjælper med at "samle" maven. Og forgæves! En bandage efter fødslen er selvfølgelig nødvendig, men den understøtter kun maven og forhindrer den i at falde ned. For at opnå, at musklerne gradvist vender tilbage til den tilstand, de var inden graviditeten, er det kun systematisk træning, der hjælper.

Trin 5

Gymnastik er kontraindiceret for eksempel for dem, der lider af hjertesygdomme, lunger, nyrer, som har alvorlige komplikationer under eller efter fødslen. Og hvis der ikke blev tildelt dig gymnastik på barselshospitalet, før du fortsætter med det efter udskrivning, skal du sørge for at konsultere lægen på den fødende klinik eller distriktsklinikken. Hvis det anbefales til dig, skal du gøre det hver dag på samme tid. Bedst af alt om morgenen før morgenmaden eller halvanden til to timer efter den. Lektionens varighed er mindst 15 minutter. Den mest egnede sportsdragt.

Trin 6

Inden du begynder at træne, skal du ventilere rummet godt og tømme blæren. Udfør øvelserne i den rækkefølge, som de præsenteres her: først let, så mere og mere vanskeligt og endelig let igen.

Nogle kvinder mener, at der kun er behov for træning i maven efter fødslen. Det er ikke sandt. Øvelser er nødvendige for at styrke musklerne i hele kroppen, inklusive mavemusklerne.

Trin 7

Gør øvelserne uden stress, de bør ikke forårsage træthed. Træk vejret jævnt, roligt, rytmisk. Afslut din session med en vandbruser eller aftørring. Vandtemperaturen er først 35-37 grader, og når kroppen vænner sig til det, kan den gradvist reduceres.

Trin 8

Overvåg dit velbefindende. Hvis der er en følelse af svaghed, svaghed, sløvhed, smerter, søvnforstyrrelser, er der grund til at tro, at den fysiske aktivitet er overdreven. I dette tilfælde skal det reduceres, og det er bydende nødvendigt at konsultere en læge.

Anbefalede: