Fordelene Og Skaderne Ved Cykling

Indholdsfortegnelse:

Fordelene Og Skaderne Ved Cykling
Fordelene Og Skaderne Ved Cykling

Video: Fordelene Og Skaderne Ved Cykling

Video: TRI TRÆNING MED THOUSTRUP #3 - Cykling 2022, December
Anonim

Cykling er godt for helbredet, forskere har bevist, at regelmæssig cykling træner kardiovaskulære og åndedrætssystemer, styrker benmusklerne og forbedrer immuniteten. Men der er også flere negative virkninger på kroppen. Så at ride på et hårdt, ikke-ergonomisk sæde klemmer arterierne i lysken og kan føre til et fald i styrke hos mænd. Desuden er cykling ret traumatisk.

Fordelene og skaderne ved cykling
Fordelene og skaderne ved cykling

Instruktioner

Trin 1

Cykling, som enhver aerob træning, styrker det kardiovaskulære system. Under aktiv bevægelse skal hjertet pumpe mere blod, dets slag øges, blod cirkulerer hurtigere gennem karene. Regelmæssig cykling styrker hjertemusklen, reducerer risikoen for blodpropper, sænker kolesterolniveauet i blodet og udvider blodkarrene.

Trin 2

Cykling har en gavnlig virkning på luftvejene. Kroppen har brug for mere ilt under rejsen, lungerne arbejder hurtigere og får mere luft. Cellerne er godt mættet med ilt, takket være hvilke organerne begynder at fungere bedre. Men her er også skaden ved at cykle: hvis du kører på byens gader forurenet med udstødningsgasser, er du nødt til at indånde mere skadelige stoffer. På den anden side indånder cyklister stadig mindre skadelige luftbårne forurenende stoffer end bilister, og selv fodgængere kan ikke helt isolere sig fra byernes snavsede luft. Derudover sker den modsatte proces under kørsel: øget luftning af lungerne tvinger kroppen til at slippe af med giftige stoffer, hvilket er særligt gavnligt for rygere.

Trin 3

Cykling styrker musklerne, hovedsageligt belastningen falder på benene, men også ryg- og mave muskler er indirekte involveret. Personen bliver mere modstandsdygtig og stærkere. Cykling er en konditionstræning, der forbrænder fedt godt. Cykling er også en god forebyggelse af åreknuder, forebyggelse af udvikling af nærsynethed og endelig en fremragende hvile for nervesystemet. Cykling reducerer stress, øger serotoninhormonniveauerne og styrker nervesystemet. Cykling træner evnen til at opretholde balance og koordinering af bevægelser, udvikler hurtig reaktion, lærer at træffe beslutninger hurtigt.

Trin 4

Lange ture på hårde, ubehagelige cykelsæder kan være usunde, da karene i bækkenområdet klemmes, blodcirkulationen er nedsat, hvilket kan føre til problemer i denne del af kroppen. Dette gælder især for mænd, nogle ivrige cyklister har problemer med styrken. Men dette kan undgås ved at købe et ergonomisk, anatomisk konstrueret sæde.

Trin 5

Cykling er en ret traumatisk aktivitet. Fald fra dette køretøj kan ikke kun føre til blå mærker, men også brud og mere alvorlige kvæstelser. Derudover kan utrænede cyklister udvikle muskelforstuvning eller ledbelastning på lange, udfordrende forlystelser. Dette betyder ikke, at du har brug for at opgive denne sport, det er vigtigt gradvist at øge belastningen og køre meget omhyggeligt under overholdelse af vejens regler.

Populær af emne.