Vandaerobic: Træningsfunktioner Og Effektivitet

Indholdsfortegnelse:

Vandaerobic: Træningsfunktioner Og Effektivitet
Vandaerobic: Træningsfunktioner Og Effektivitet

Video: Vandaerobic: Træningsfunktioner Og Effektivitet

Video: Vandaerobic: Træningsfunktioner Og Effektivitet
Video: High Intensity Water Aerobics for Injured Runners (or Cross-Training or HIIT) 2024, April
Anonim

Vandaerobic er et af de mange fitnessområder, der involverer at udføre dynamiske øvelser i vandet. Vand aerobic klasser finder sted i poolen og kan omfatte aerob træning, apparatøvelser og selvfølgelig gymnastik.

Vandaerobic: træningsfunktioner og effektivitet
Vandaerobic: træningsfunktioner og effektivitet

Vand aerobic klasser er meget populære i dag. Men hvor effektiv kan vandkondition være? Er det muligt at lave vandaerobic alene eller har du brug for en instruktørs hjælp?

Indikationer og kontraindikationer

Vandaerobic er meget nyttigt for patienter med hjerte-kar-sygdomme, ældre såvel som dem, der drømmer om at tabe sig.

Forresten er det for vægttab, at vandaerobic er meget effektivt. Bogstaveligt talt kan en måned med regelmæssig træning med en instruktør kombineret med korrekt ernæring hjælpe dig med at tabe dig fra 2 til 8 kg.

Der er praktisk talt ingen kontraindikationer vedrørende vandaerobic, med undtagelse af akutte luftvejssygdomme og kønsherpes.

Træningsfunktioner

Vandaerobic kan erstatte anstrengende træning i gymnastiksalen, men ikke dårligere end dem med hensyn til effektivitet. Mens det er i vandet, er kroppen mere afslappet og meget lettere. For at udføre bestemte øvelser i vand skal kroppen bruge meget mere kræfter og energi. Pointen er, at tætheden af vand er meget højere end densiteten af luft.

Derudover opfatter mange vandaerobic som en slags underholdning. Efter klasser forbedres humør og søvn. Derfor anbefales denne form for fitness især til kvinder i position som en skånsom mulighed for fysisk aktivitet.

Vand aerobic klasser kan være rettet mod en hel gruppe af muskler: bryst og arme, skulderled, selv pressen. Og for at øge belastningen og mere aktivt muskelarbejde kan yderligere enheder bruges, såsom en vandpæl, handsker, håndvægte og specielle sko.

Hvordan man laver vandaerobic mest effektivt

Når du er involveret i vandaerobic, træner du dig til korrekt og rettidig ernæring. Det anbefales ikke at træne med fuld mave, det er bedst at spise to timer før træningens start Faktum er, at der under træning udøves et stærkt pres på bukhulen, og selv de enkleste øvelser efter at have spist er svære. Det samme gælder for ernæring efter træning.

Den anden regel for effektiv praksis er korrekt vejrtrækning. Følg instruktørens instruktioner nøje, træk vejret roligt og til rytmen. Det særegne ved vandaerobic er, at kroppen under træning bruger meget mere ilt, end når man udfører nogen anden styrkeøvelse uden for vandet. Uden korrekt vejrtrækning vil træning derfor være mindre effektiv.

Brug mindst en halv time på vandaerobic, og prøv også at gentage hver øvelse mindst 15-20 gange, så får du helt sikkert den ønskede effekt.

Anbefalede: