Hvilke Muskler Er Antagonister

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Muskler Er Antagonister
Hvilke Muskler Er Antagonister

Video: Hvilke Muskler Er Antagonister

Video: Hvilke Muskler Er Antagonister
Video: Muskler: Introduksjon 2024, Kan
Anonim

Alle muskler i menneskekroppen er opdelt i antagonistmuskler og synergistiske muskler. Dette er især vigtigt for sportstrænere og bodybuildere, hvis træningsprogrammer er bygget med denne muskelseparation i tankerne.

Hvilke muskler er antagonister
Hvilke muskler er antagonister

Antagonister og synergister

Muskelgrupper, der skaber modsatrettede handlinger i forhold til hinanden, kaldes antagonister. For at sige det enkelt er antagonisterne forlængere og bøjninger i leddene.

Når en person udfører en øvelse med det formål at træne en bestemt muskel, er den modsatte antagonist helt afslappet eller let anspændt. Alle træningsprogrammer kan designes ud fra princippet om parret muskelarbejde, men bodybuilderens individuelle restitutionstid skal tages i betragtning.

De vigtigste parrede grupper af antagonister inkluderer:

- quadriceps og hamstrings

- biceps og triceps muskler (triceps);

- latissimus dorsi og pectoralis muskler.

Eksempler på antagonistarbejde inkluderer at bøje albuen med biceps-sammentrækning, forlænge armen med triceps, udvide knæet med quadriceps-sammentrækning, bøje benet med at trække hamstringen osv.

Muskelgrupper, der arbejder i en retning kaldes synergister. I forskellige øvelser trækker synergister sig på samme måde.

De vigtigste parrede grupper af synergister inkluderer:

- biceps og latissimus dorsi;

gluteal muskler og muskler i benene

- brystmuskler og triceps.

Når man træner synergister, arbejder store muskelgrupper kombineret med små.

Hvilket er bedre at træne: antagonister eller synergister

Der er stadig mange meninger om, hvilke muskler der skal trænes mere effektivt. Faktum er, at hver person er forskellig, og det træningsprogram, der kan være mest effektivt for en bodybuilder, vil ikke have en mærkbar effekt på en anden.

Når du træner antagonister, er det bedst at opdele den ugentlige opdeling i flere dele: I begyndelsen af ugen skal du arbejde på brystet, ryg og ben og i slutningen af ugen på biceps og triceps.

Du kan også opdele det ugentlige program yderligere ved at tildele en separat dag til hver muskelgruppe. Denne mulighed er den mest effektive, da den giver dig mulighed for at arbejde godt hver enkelt muskel.

Det er vigtigt at vide, at antagonisterne er placeret i den samme del af kroppen, hvilket betyder, at blodgennemstrømningen sammen med næringsstofferne til muskelvækst opstår for begge antagonister. Det er på denne fysiologiske funktion, at alle supersæt er bygget, hvilket er mest nyttigt, hvis de udføres korrekt.

Anbefalede: