Hvilke Muskler Fungerer, Når Squats

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Muskler Fungerer, Når Squats
Hvilke Muskler Fungerer, Når Squats

Video: Hvilke Muskler Fungerer, Når Squats

Video: Как освоить приседания с пистолетом и преодолеть ограничивающие убеждения 2022, December
Anonim

Squatting er en af ​​de grundlæggende øvelser i fitness. Afhængigt af squat-teknikken, under træningen, er musklerne i balderne, quadriceps, i mindre grad kalvemusklerne såvel som alle de små muskler i underkroppen involveret, derudover er ryg og abs involveret. Erfarne atleter ved, hvordan man regulerer arbejdet i visse muskelgrupper under squats for at give den rigtige belastning i den rigtige del af kroppen.

Hvilke muskler fungerer, når squats
Hvilke muskler fungerer, når squats

Instruktioner

Trin 1

Squat er en øvelse, hvor en person sænker overkroppen nedad, mens han bøjer knæene. Der er mange variationer af squat, der involverer forskellige muskler i varierende grad. Den rigtige øvelse vælges afhængigt af mål og sportstype: for eksempel er der kraftløftende squats - den dybeste og sværeste, de giver den største belastning på musklerne. Squats bruges af bodybuildere, fitness fans, vægtløftere, denne øvelse er endda inkluderet i det grundlæggende gymnastik kompleks, som ofte udføres i fysisk træningskurser i børnehaver, skoler og andre uddannelsesinstitutioner, sportsafdelinger.

Trin 2

Squats har en lang række forskellige virkninger på kroppen: de øger blodcirkulationen i bækkenområdet, hvilket stimulerer accelerationen af ​​stofskiftet og hjælper med at slippe af med cellulite; de forbrænder en enorm mængde kalorier; de bidrager til dannelsen af ​​en smuk kropsholdning; og vigtigst af alt styrker de musklerne og derved gør en person stærkere, mere varig, mere mobil, mens lindring af underkroppen bliver klarere og mere udtryksfuld.

Trin 3

Mest af alt under klassiske knebøjninger, når bagdelene er afslappede, ryggen er lige, fødderne er parallelle, og hæle kommer ikke ned fra jorden, quadriceps - store muskler foran på benet - og gluteal muskler arbejde. Hvis du spreder sokkerne lidt til siden og vipper ryggen fremad (uden at afrunde), kan du øge belastningen på bagdelene. Jo bredere benene er spredt, jo mindre er de ydre muskler i låret, der er placeret på siderne udefra, involveret, og jo mere er quadriceps inkluderet. Brede squats med tæer spredt fra hinanden - plie - arbejd det indre lår. Med lave squats uden yderligere vægt er resten af ​​de små muskler i benene, inklusive kalven, mindre involveret. Jo dybere squat og jo større vægt, desto sværere gives squat og jo større belastning på kalvene.

Trin 4

Også når du sidder på huk, fungerer ryggen, selvom der ikke er nogen ekstra vægt: du er nødt til at holde din kropsholdning lige, hvilket gør rygmusklerne spændte og styrkes. Pressen er også involveret under øvelsen, dog kun lidt.

Trin 5

Jo dybere squats og jo mere vægt, desto stærkere vokser musklerne - dette hjælper med at skabe den ønskede lettelse. Mere intens, men mindre tunge og lavvandede squats øger muskeludholdenhed, styrker dem, men bidrager ikke til deres stigning.

Populær af emne.