Har Qigong-teknik Helbredende Kraft?

Indholdsfortegnelse:

Har Qigong-teknik Helbredende Kraft?
Har Qigong-teknik Helbredende Kraft?

Video: Har Qigong-teknik Helbredende Kraft?

Video: Har Qigong-teknik Helbredende Kraft?
Video: Практика цигун 5 элементов - полная версия 2024, April
Anonim

Qigong er et gammelt kinesisk sundhedssystem, der gav anledning til mange stilarter af wushu og kung fu. Qigong er mere end et sæt terapeutiske og sundhedsforbedrende øvelser. Det inkluderer filosofiske begreber, vejrtrækningsteknikker og forskellige former for meditation.

Har Qigong-teknik helbredende kraft?
Har Qigong-teknik helbredende kraft?

I Kina betragtes qigong på den ene side som en separat slags kampsport, og på den anden side er dens øvelser og postulater inkluderet i al kampsport uden undtagelse og er en integreret del af dem. I sin oprindelse er qigong den kinesiske version af indisk yoga. Qigong-udøvere taler positivt om det som et fremragende værktøj til at opretholde fysisk og mental sundhed. Derudover bruges meditativ qigong-praksis i kombination med gymnastiske øvelser til at behandle stress, alternativ behandling af sygdomme, for at forbedre immuniteten og harmonisere kroppens arbejde, dets organer og systemer.

Qigong er meget udbredt i Kina. Ifølge ubekræftede rapporter udøver ca. 10% af den kinesiske befolkning regelmæssigt og systematisk qigong-øvelser. Qigong er ikke udbredt i Rusland.

Kritikere påpeger dog, at qigong stadig er en alternativ medicin, og at alle undersøgelser af effekten af qigong på behandlingen af sygdomme ikke er overbevisende nok. Desuden kalder mange skeptikere åbent qigong for pseudovidenskab. Dette skyldes til dels de mange lavtuddannede instruktører, hvis vrangforestillinger og misbrug har ført til nedbrydning og tilbagegang i tilliden til qigong som et sundhedssystem.

Indflydelse af qigong på menneskekroppen

Martial qigong, der har udviklet sig i tusinder af år parallelt med den kinesiske kampsport, har til formål at hæve kroppens fysiske og energikapaciteter, øge en persons kampfunktioner: øge slagstyrken, beskytte kroppen mod fjendens slag. Mange teknikker akkumuleret i martial qigong er blevet revideret fra moderne videnskabelige positioner og brugt til at træne specialstyrker i Kina såvel som for kinesiske atleter. Succesen med det kinesiske landshold ved Sommer-OL 2008 blev forklaret af kineserne selv som et resultat af atleternes brug af hård psykotræning, lånt fra qigong.

Taiji eller taijiquan, som har en vis popularitet i vores land, er en dynamisk qigong-øvelse, der har taget form i en separat retning, som både har sundhedsforbedrende og kampsport.

Siden oldtiden har den medicinske retning af qigong været brugt af kinesiske healere til at fremme sundhed, forebygge sygdom og behandle sygdomme. I det moderne Kina anvendes medicinsk praksis med qigong massevis på hospitaler sammen med resultaterne af moderne medicin. Kinesiske læger modsætter sig ikke traditionel qigong til moderne medicin, de bruger begge disse midler som komplementære til hinanden.

Forskning, der bekræfter effektiviteten af qigong

I mere end 20 år i Europa og USA er der udført storstilet forskning om indflydelse af qigong på forebyggelse og behandling af sygdomme. Ifølge Harvard University (USA) har qigong-øvelser vist sig at være lige så effektive mod forhøjet blodtryk som receptpligtig medicin. Desuden sænker qigong blodkolesterolniveauer og reducerer risikoen for hjerteanfald og nyresygdom.

Forskning fra et militærhospital i San Diego viste, at militærpersonale, der praktiserer qigong, er 70% mindre tilbøjelige til at få forkølelse end dem, der ikke praktiserer qigong.

I Tyskland har mange psykiatere taget qigong vejrtrækning og meditationspraksis til behandling af stressrelaterede sygdomme. I kombination med antidepressiva kæmper qigong perfekt med symptomer på depression, forbedrer trivsel og kognitive funktioner og forbedrer søvnkvaliteten.

Eksperimenter fra det schweiziske forskningsinstitut, der blev udført i 1974-1975, viste, at en qigongmester er i stand til at opnå en tilstand af ro og afslapning, der ikke opnås selv under søvn.

I 1970 udgav Johann Schultz, grundlæggeren af autogen træning, en artikel, hvor han anerkendte afslappende qigong-øvelser som "den kinesiske version af autogen træning."

Anbefalede: