Hvorfor Har Vi Brug For Olympiske Symboler

Hvorfor Har Vi Brug For Olympiske Symboler
Hvorfor Har Vi Brug For Olympiske Symboler

Video: Hvorfor Har Vi Brug For Olympiske Symboler

Video: Hvorfor Har Vi Brug For Olympiske Symboler
Video: Как живет Дмитрий Губерниев и зачем он протроллил Ольгу Бузову 2023, Juni
Anonim

Olympisk symbolik er det, der adskiller spil i denne skala fra andre verdenskonkurrencer. Det blev født sammen med hele bevægelsen og repræsenterer et helt kompleks af forskellige attributter. Nogle af dem er grundlæggende og uændrede, andre ændres afhængigt af, hvor denne eller den anden Olympiade afholdes.

Hvorfor har vi brug for olympiske symboler
Hvorfor har vi brug for olympiske symboler

Olympisk symbolik er repræsenteret af flere attributter på én gang - et emblem, et flag, et motto, et princip, en ed, ild, medaljer, en åbningsceremoni og en talisman. Hver af dem bærer sin egen funktionelle belastning og opfylder alle kravene i verdensklasse sportskonkurrencer.

Spilemblemet er blevet godkendt siden 1913 og forbliver uændret. Det er bekendt for alle - fem farvede ringe sammenflettet med hinanden. Det har været i kraft siden det tidspunkt, hvor det blev udviklet under hensyntagen til den antikke græske symbolik ved OL. Fem cirkler betyder fem kontinenter, der deltager i sportskonkurrencer. Derudover skal ethvert lands flag indeholde mindst en farve, som er repræsenteret på de olympiske ringe. Derfor fungerer den olympiske bevægelses emblem som en samlende faktor.

Flagget er lige så vigtigt. Det repræsenterer billedet af de olympiske ringe på et hvidt panel. Dens rolle er ret enkel - hvid symboliserer fred. Og i kombination med emblemet bliver det et symbol på fred under legene. Det blev først brugt som konkurrenceattribut i 1920 i Belgien. I henhold til OL-reglerne skal flaget deltage i både åbnings- og afslutningsceremonier. Efter afslutningen af legene skal den afleveres til repræsentanten for byen, hvor den næste konkurrence afholdes om 4 år.

Mottoet for de Olympiske lege er det latinske slogan: "Citius, Altius, Fortius!" Oversat til russisk betyder dette "Hurtigere, højere, stærkere!" Mottoets rolle i OL er konstant at minde alle tilstedeværende om, hvorfor alle er her.

Princippet om, at "Sejr ikke er det vigtigste, men deltagelse" er en olympisk erklæring, der dukkede op i 1896. Symbolet med princippet er, at atleter ikke skal føle sig overvældede, hvis de mister. Dens formål er at sikre, at deltagerne i konkurrencen ikke falder i depression, men tværtimod finder styrken i sig selv og forbereder sig endnu bedre til de næste spil.

Det traditionelle løfte blev brugt i 1920. Dette er ord om behovet for at respektere dine rivaler, overholde sportsetik. Ed aflægges ikke kun af atleter, men også af dommere og medlemmer af bedømmelseskommissionerne.

Naturligvis kan et sådant symbol på OL som ild ikke ignoreres. Ritualet kommer fra det antikke Grækenland. Ilden tændes direkte i Olympia og overføres derefter til en speciel fakkel, der rejser over hele verden og ankommer til de olympiske lege. Vi har brug for ild som et symbol for at understrege, at sportskonkurrence er et forsøg på at forbedre sig selv, det er en ærlig kamp for sejr samt fred og venskab.

Medaljer er ikke kun en belønning, men også et bestemt symbol på legene. De tjener som en hyldest til stærke atleter og understreger samtidig, at alle mennesker er brødre, fordi repræsentanter for forskellige nationaliteter mødes på podiet.

Åbningsceremonien er en obligatorisk egenskab ved De Olympiske Lege. For det første sætter det stemningen for alle to uger fremad. For det andet er det en demonstration af værtssiden. For det tredje er det åbningsceremonien, der er den forenende kraft. Dette skyldes, at der kræves en parade af atleter for hende, hvor fremtidige rivaler går side om side, skulder til skulder.

Talismanen kan kaldes det ændrede symbol på OL. Når alt kommer til alt udvikles der en ny attribut til hver konkurrence. Det skal godkendes af IOC-Kommissionen, der vælges blandt flere foreslåede muligheder. Den, der til sidst stopper, er patenteret og bliver et symbol på den olympiske bevægelse i et givet år. Maskotten skal opfylde flere krav - afspejler ånden i OL-værtslandet, bringe held og lykke til atleter og skabe en festlig atmosfære. Som regel præsenteres den olympiske maskot i form af et dyr, der er populært for det land, hvor konkurrencen afholdes. I nogle tilfælde kan det laves i form af et fantastisk væsen.

Populær af emne.