Hvorfor Har Du Brug For En Mundbeskyttelse

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Har Du Brug For En Mundbeskyttelse
Hvorfor Har Du Brug For En Mundbeskyttelse

Video: Hvorfor Har Du Brug For En Mundbeskyttelse

Video: Hvorfor Har Du Brug For En Mundbeskyttelse
Video: Hvorfor Har Du Bukser På? 2024, Kan
Anonim

En mundskærm er en plastikbeskyttelsesanordning, der bruges i kampsport og anden kontaktsport for at forhindre skader på tænder og mund. I amatørkonkurrencer inden for forskellige typer kampsport er mundbeskyttelsen en obligatorisk egenskab ved en atletes tøj.

Hvorfor har du brug for en mundbeskyttelse
Hvorfor har du brug for en mundbeskyttelse

Brug af mundskærm under konkurrence og træning er obligatorisk i boksning, kampsambo, amerikansk fodbold, is- og felthockey, taekwondo, blandet kampsport og lacrosse.

Beskyttelsesfunktioner i mundskærmen

Mundskærmen bæres over atletens tænder og beskytter dem mod skader og tab som følge af slag i hovedet. Mundbeskyttelsen beskytter også kindernes læber og indre overflader mod utilsigtet bid, tårer og blå mærker og tandkødet mod blødning. Mundbeskyttelsen kan også beskytte atleten mod mere alvorlige skader: hjernerystelse, bevidsthedstab, hjerneblødning, kæbefrakturer og livmoderhalskader. Normalt begynder uerfarne atleter (boksere) kun at bruge mundbeskyttere efter at have mistet en eller to tænder, fordi indtil videre håber de på held og lykke.

Tandlæger har for nylig bemærket en stigning i tilfælde af skade på kæber, tænder og mund som følge af ekstremsport og kampsport. Dette kan undgås ved hjælp af en mundskærm.

Typer af hætter

En standard mundskærm er en budgetmulighed for en begynderatlet. Den kan fremstilles af både konventionel og termoplastisk plast. Standardstøbte bakker holder ikke godt i munden og giver kun minimal beskyttelse af mund og tænder. De har ofte en ubehagelig smag og lugt. Deres eneste fordel er deres lave pris.

Den støbte mundskærm lavet af termoplastisk plast giver større beskyttelse, da den er i stand til at tilpasse sig formen på ejerens tænder. For at gøre dette nedsænkes det i kogende vand i ca. 30 sekunder og påføres derefter tænderne, tygges og får den ønskede form med fingrene.

Tilpassede justeringslinjer er lavet af tandlæger fra en atletes tandindtryk ved hjælp af de nyeste materialer og teknologier, hvilket gør dem ekstremt dyre. For den slags penge modtager atleten den højeste beskyttelse og bærekomfort.

Mange sportslæger og tandlæger anbefaler at bruge en mundskærm til cykling, rulleskøjteløb, mountainbiking, snowboarding, alpint skiløb og skateboarding.

Derudover kan mundbeskyttelsen være til en kæbe og til to, fra et og et halvt lag af materiale, fra to eller tre med en forstærkende indsats. Mundbeskyttere til to kæber er mere behagelige at have på: tænderne er i den rigtige position, det er behageligt at tale, drikke vand, de hindrer næsten ikke vejrtrækningen. Tre-lags mundskærme med forstærkede indsatser giver den mest beskyttelse, der er tilgængelig i dag. Og mundbeskyttere med specielle beskyttere gør det lettere for atleten at trække vejret og skabe yderligere beskyttelse mod stød.

Anbefalede: