Hvorfor Børn Har Brug For At Dyrke Sport

Hvorfor Børn Har Brug For At Dyrke Sport
Hvorfor Børn Har Brug For At Dyrke Sport

Video: Hvorfor Børn Har Brug For At Dyrke Sport

Video: Hvorfor Børn Har Brug For At Dyrke Sport
Video: ДЕТИ ЛЕДИБАГ И СУПЕР-КОТА 😱 Сказки на ночь от Маринетт Miraculous Ladybug u0026 Cat Noir in real life 2023, December
Anonim

I dag udgør mange faktorer en fare for børns sundhed. Hvert år vises nye typer vira og bakterier, der fremkalder en række sygdomme, som ingen nogensinde har hørt om før. Der udøves alvorligt pres på barnets psyke i skolen. Plus, dårlig økologi gør også sit beskidte arbejde. Vi kan ikke ændre nogle problemer, men vores børns sundhed er i vores hænder.

Hvorfor børn har brug for at dyrke sport
Hvorfor børn har brug for at dyrke sport

Hvorfor er sport vigtig for børn?

Styrker immunforsvaret. Under fysisk træning fjernes skadelige stoffer fra kroppen, vejrtrækning bliver hurtigere, celler er mættet med ilt, og blodcirkulationshastigheden øges også, hvilket gør det muligt for immunceller at reagere hurtigere på patogener.

Op med humøret. Under fysisk aktivitet producerer kroppen et hormon - endorfin. Det kaldes også hormonet for lykke. Det giver dig mulighed for at overvinde negative følelser, giver en følelse af lethed og klarhed i tankerne.

Bringer de nødvendige karaktertræk op. Sport hjælper børn med at udvikle følelse af formål, ansvar, selvkontrol og vilje - kvaliteter, der er vigtige i alle aldre.

Hvad skal man overveje?

Forældre skal være seriøse med at vælge en sport til deres barn. Først og fremmest er det nødvendigt at tage højde for hans fysiske data: vil denne sport gavne eller skade barnet.

Det er nyttigt at tage højde for de kroniske sygdomme, som den fremtidige atlet kan have. For eksempel, hvis han har nærsynethed, er det usandsynligt, at tennis passer ham, og atletik kan føre til katastrofale konsekvenser, hvis der er hjerteproblemer.

Det er også vigtigt at tage hensyn til barnets ønske og karakter, hans evner. Vil han harmonere godt med holdet, eller bliver det lettere for ham, når han er alene.

Billede
Billede

Hvad er mulighederne? Hvor skal børnene sendes, og i hvilken alder?

For børn fra 8-11 år er disse sektioner velegnede til at udvikle hastighed, reaktion og koordination. Fra 11-13 år - styrke og udholdenhed. Og de mindste børn, fra 3-5 år, kan læres at gøre ting, der bidrager til kroppens generelle udvikling. For eksempel inkluderer dette svømning, gymnastik og atletik. Det skal huskes, at professionel sport ikke altid har en positiv effekt på helbredet og ofte kun skader.

Hvilken konklusion kan drages?

Vores børn har brug for sport. Moderat og regelmæssig motion forbedrer helbredet, forbedrer tænkningen og udvikler gode kvaliteter. Men for at et barn skal forelske sig i sport, skal forældrene selv være et godt eksempel herpå.

Anbefalede: