Hvordan Var Sommerens Paralympiske Spil

Hvordan Var Sommerens Paralympiske Spil
Hvordan Var Sommerens Paralympiske Spil

Video: Hvordan Var Sommerens Paralympiske Spil

Video: Hvordan Var Sommerens Paralympiske Spil
Video: Мужчины, плавание, 100 м на спине - S6, финал - Паралимпийские игры 2012 г., Лондон 2024, April
Anonim

Om aftenen den 9. september sluttede XIV Summer Paralympic Games 2012 i London med en højtidelig ceremoni. Fra den 29. august konkurrerede handicappede atleter fra 164 lande om titlen som de bedste.

Hvordan var sommerens paralympiske spil
Hvordan var sommerens paralympiske spil

De næste paralympiske spil er overstået, og internationale eksperter kalder dem allerede for de mest ambitiøse konkurrencer i hele den paralympiske bevægelses lange historie. Dette er ikke tilfældigt, fordi 4294 atleter kæmpede om sejr i de konkurrencer, der fandt sted i Englands hovedstad. Medaljer blev tildelt i 503 forskellige sportsgrene. Og denne kendsgerning taler om det utvivlsomt fremskridt med denne form for konkurrence for handicappede.

Og alligevel vurderes resultaterne af enhver konkurrence ikke efter deres massekarakter, men efter antallet af medaljer, der er vundet af visse lande. Alle kalder atleter fra Kina de absolutte helte i XIV Summer Paralympic Games. De modtog 95 guldmedaljer, kun lidt under de højeste priser til det imponerende varemærke på 100. Dette er en ubestridelig sejr, for selv russerne har næsten tre gange mindre guld i sidste ende. Og som med resten af deltagerne i legene, skal kineserne ikke sammenlignes.

Sportssamfundet overvejer seriøst, at de kinesiske atleter godt kan overgå det amerikanske hold ved de næste Paralympics, der afholdes i Rio de Janeiro. Som du ved, vandt hun i 1984 137 priser af højeste standard for sit land.

Hvad russerne angår, modtog 182 holdmedlemmer 102 medaljer i en anspændt og stædig kamp. Af disse 36 guldpriser, 38 sølvmedaljer og 28 bronzemedaljer. Og i holdbegivenheden tog de russiske paralympere den hæderlige andenplads. Dette er fremragende resultater, for i hele historien om legene har vores team aldrig præsteret så succesfuldt. Det bedste resultat før det - 21 "guld" i 1988, 63 priser i 2008 og ottende i tabellen i 1992.

Men værterne for XIV Summer Paralympics, briterne, flyttede ned fra anden række på medaljebordet til den tredje. For dem, i modsætning til de russiske paralympere, udførte atleterne fra det vigtigste olympiske hold mere selvsikker. Men Paralympians har mistet den fordel, der er opnået tidligere i svømning og cykling.

På fjerdepladsen er det ukrainske hold, som i de foregående spil. Den femte forblev for australierne, de amerikanske atleter faldt til det sjette. Som altid efter de næste OL har nogen en grund til at forbedre sig, og nogen vil prøve at beholde de vundne positioner.

Publikum modtog et betagende skuespil af kamp, overvindelse, mod. Og legene sluttede med "Festival of Lights" på Stafford stadion. Den internationale paralympiske komités præsident Philip Craven annoncerede afslutningen på Paralympics. Spilflagget blev højtideligt overdraget til repræsentanterne for den næste paralympiske hovedstad - Rio de Janeiro. Engelske musikere, sangere Rihanna og Jay Z optrådte foran publikum.

Anbefalede: