Hvordan Var åbningen Af de Paralympiske Lege I London

Hvordan Var åbningen Af de Paralympiske Lege I London
Hvordan Var åbningen Af de Paralympiske Lege I London

Video: Hvordan Var åbningen Af de Paralympiske Lege I London

Video: Hvordan Var åbningen Af de Paralympiske Lege I London
Video: Opening Ceremony - London 2012 Paralympic Games 2024, April
Anonim

De paralympiske lege afholdes hvert fjerde år, og mennesker med handicap fra forskellige lande deltager i dem. Summer Games blev afholdt for første gang i 1960, og Winter Games begyndte i 1976. Åbningen af XIV Summer Paralympics fandt sted i London den 30. august 2012.

Hvordan var åbningen af de paralympiske lege i London
Hvordan var åbningen af de paralympiske lege i London

Åbningsceremonien for de paralympiske sommerlege blev afholdt under navnet "Oplysning". Værten for ceremonien var Stephen Hawking, en berømt popularisering af videnskab og teoretisk fysiker, der har været begrænset til en kørestol siden en alder af 21 år. På trods af en alvorlig sygdom fortsætter han med at føre en aktiv livsstil, og det var ham, der fik til opgave at henvende sig til mange tusind publikum med de første ord.

Arrangørerne af åbningsceremonien valgte Miranda, heltinden fra William Shakespeares The Tempest, som ceremoniens centrale karakter og symbol. Sammen med publikum begiver hun sig på en spændende rejse inspireret af videnskabens vidundere og opdager en ny vidunderlig verden.”Vær nysgerrig,” henvender præsentatoren hende. "Se på stjernerne, ikke på dine fødder." Kendte store opdagelser går foran publikums øjne - fra et æbles fald i Newtons have til oprettelsen af Hadron Collider.

Et uforglemmeligt syn var de seks paralympere i gyldne rullestole, der fløj over arenaen. De var den berømte judoka Ian Rose, spydkasteren Tony Griffin, atleten Robert Barrett, svømmeren Mark Woods, tennisspilleren Kay Forshaw.

Dronning Elizabeth II af Storbritannien bød atleterne velkommen og annoncerede XIV Summer Paralympics åbne. Hun holdt en tale, ønskede deltagerne held og lykke og beundrede deres mod. Borgmesteren i London Boris Johnson sagde også sit ord og bemærkede, at legene afholdes i byen for første gang.

Efter det fortryllende åbningsshow og afslutningen af det olympiske fakkelstafet gik 1.300 atleter ind på stadionet for at deltage i Paralympics. I alt vil omkring 4200 atleter fra 163 lande deltage i legene, og 183 af dem vil kæmpe for Ruslands ære. Åbningsceremonien sluttede med opførelsen af spillets hymne - sangen I Am What I Am ("I am who I am").

Anbefalede: